Achter de schermen van een Oost-Vlaamse brouwerij

Tripel Karmeliet, Arend Tripel, Malheur, Delirium Tremens, … De Oost-Vlaamse bieren kaapten al vele internationale prijzen weg. Maar om zo'n heerlijk bier te verkrijgen, legt de brouwer heel wat vakmanschap aan de dag. Kom alles te weten over het brouwproces tijdens een brouwerijbezoek. De meeste Oost-Vlaamse brouwerijen zijn te bezoeken in groep, maar naar aanleiding van 'Leven in de Brouwerij' openen een aantal brouwerijen ook de deuren voor individuele bezoekers.

De kleinste brouwerij van de provincie, brouwerij Sint Canarus in Deinze, ontvangt individuele bezoekers. Elke zondag is het proeflokaal open van 10.30u tot 13.00u en van 14.00u tot 21.00u. Geïnteresseerden krijgen gratis een rondleiding om 15.00u door de brouwer zelf: Dokter Canard. Het vlaggenschip van Sint Canarus is de Sint Canarus Tripel. Maar ook het bruine pottenbakkersbier Potteloereke heeft een goede naam. Bezoekers kunnen deze bieren uiteraard ook degusteren. Reserveren is niet nodig.

Alle praktische informatie over deze brouwerijbezoeken vind je terug in de bierkalender op de website www.jaarvanhetbier.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...