Deinze viert 11 juli met Frank Boeijen en Ingeborg

Het feest begint op vrijdag 10 juli om 20 uur met het concert van Frank Boeijen. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Deinse groep ‘droge geroosterde notses’. Bij droog weer afspraak op de Markt, zoniet in de Brielpoort.

Zanger en liedjesschrijver Frank Boeijen heeft de afgelopen drie decennia maar liefst 19 platen en cd’s uitgebracht, met een Nederlandstalig oeuvre waarvan pareltjes als De Verzoening, Zeg me dat het niet zo is, Kronenburgpark, Zwart-Wit, Vaderland en Donkerblauw in geen enkele platencollectie of op geen enkele iPod mogen ontbreken. Dat zijn gehele oeuvre werd bekroond met een Edison en een Gouden Harp en dat de zanger in 2004 gelauwerd werd op het prestigieuze Radio2 Gala, zegt meer dan genoeg over ’s mans kwaliteiten. De melodieën en teksten van zijn hand zijn het best samen te vatten onder de noemer ‘ontroerende bekoring’. Voor zijn optredens omringt Boeijen zich steeds met veelzijdige muzikanten, kiest hij voor verrassende arrangementen en een smaakvolle en efficiënte podiumaankleding en belichting. Alles staat in functie van de kracht van de liedjes. En dat resulteert in een zeer gevarieerd theaterconcert. Minimale pianoballades, epische liederen, popgetinte folksongs en aanzwellende symfonieën gaan bijna naadloos in elkaar over. Hartverwarmend, eerlijk, maar ook opwindend. Om zo de toeschouwer in staat van ontroering en vervoering te brengen.

11 juli gaat van start om 10 uur met een beiaardconcert door stadsbeiaardier Charles Dairey. Om 20 uur is er dan de 11 juliviering in de Rekkelinge in de D. Delcroixstraat te Deinze met een optreden van Ingeborg met pianist. “Laat mij zingen” is een intiem, authentiek programma ontdaan van alles wat teveel is, gewoon niet te missen!

Ingeborg werd op 15 oktober 1966 in Menen geboren en liep school in Brugge. Eerst studeerde ze aan het Sint-Jozefshumaniora om dan te veranderen naar de Akademie waar ze voor kunsthumaniora koos. Nadien ging ze naar Studio Herman Teirlinck in Antwerpen waar ze ondermeer les kreeg van Raymond van het Groenewoud, Johan Verminnen en Jean Blaute. Met klasgenote Myriam Bronzwaar richtte ze de cabaretgroep Zwiep en Brons op, waarmee ze in 1988 de juryprijs op het Leids cabaretfestival won. Later dat jaar nam ze voor West-Vlaanderen ook deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. Op 6 mei 1989 mocht Ingeborg voor ons land deelnemen aan het Eurosongfestival in Lausanne. Ze eindigde met ‘Door de wind’ op een 19e plaats. In ’89 en ’91 ontving ze een Gouden Oog voor populairste zangeres. Vanaf 1990 ging Ingeborg werken als presentatrice voor VTM. Ze presenteerde diverse programma’s zoals Blind Date, All you need is love, De keuze van de kijker, Wondere Wereld, Ik wil je iets vertellen en Bluf. Ze is echter vooral bekend als gezicht van het bekende kinderprogramma Schuif af! Ingeborg is sinds 1997 getrouwd met Roland Keyaert, tevens haar manager. Het paar had al een zoon samen, Robin, geboren in 1994. Ze is nu werkzaam als docente meditatie en yoga, waarmee ze in 1999 startte. Sinds eind 2007 is Ingeborg werkzaam als eindredactrice en presentatrice bij Vitaya en het digitaal kanaal Vitaliteit.

Tekst: GuidoVP

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...