Sportac Deinze ACRO – 6 Gouden, 5 Zilveren medailles op nationale kampioenshappen

 Sportac Deinze

Afgelopen weekend was onze ACRO delegatie aanwezig op de Belgische kampioenschappen. Als enige club van het land bereikten Sportac met alle formaties het Belgisch kampioenschap. Daarbovenop kaapte Sportac heel wat medailles weg: 6 gouden en 5 zilveren medailles.

In het A niveau sleepte Sportac alle mogelijke medailles in de wacht. Het beloftenteam Jade De Ketelaere, Marlies Hoornaert en Laura-Emirode Rasemont schitterden op de vloer en behaalden goud. Het tweede beloftenteam van Sportac;  Laura De Rocker en Axelle Inghels stonden er ook helemaal en kregen het zilveren plak.

Bij de junioren duo teams, namen de zusjes Snel het tegen elkaar op. De jaren ervaring van het duo team Nikki Snel en Yana Neudakh is natuurlijk moeilijk te overtreffen. Het goud was voor Nikki en Yana. Het jongere team Iris Snel en Maité Everaert zette een knappe prestatie neer en behaalden verdiend het zilver.
In de categorie junioren trio, zagen we het eerste topsportteam aan het werk: Lara Schollier, Sanne Van Overberghe en Ineke van Schoor behaalden goud. Tamara De Vos, Pauline Teirlinck en Pauline Devos werden knap tweede. Ook Nicolas Vleeshouwers en Laure Pryck behaalden de zilveren medaille op deze nationale kampioenschappen.

Diezelfde medailletrend zette zich ook verder in de categorie senioren. Florence Henrist en Tatjana De Vos, die al een paar jaar actief zijn in het Gentse topsportcentrum, behaalden de nationale titel. Bij gemengd paar, was de nationale titel weggelegd voor Menno Vanderghote en Julie Van Gelder. Voor Lieselot De Wulf, Ellen Van Overberghe en Camille Vanbetsbrugge was het zilver weggelegd. Hier was de eerste plaats eveneens weggelegd voor een topsportteam.
In het B niveau zette het team Esther De Bruyne – Jinthe Garré en Laura Van Torhaut een knappe prestatie neer. Zij behaalden hier de gouden medaille. Het ging wat minder goed met het duo-team Jens De Ketelaere en Frauke Careelmont. Door een tijdsfout werd dit team uiteindelijk 5e.
Niet voor alle gymnasten was dit de laatste wedstrijd. Van 16 tot 26 juli, nemen twee formaties deel aan de Wereldspelen in Taipei.
Met dit Belgisch kampioenschap verstevigde Sportac haar positie in de clubranking binnen de Gymfederatie. Volgende week, de de laatste competitie C en D niveau, is de winnaar bekend van de trofee ‘ACRO club van het jaar’.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...