Sportac Deinze, 6 medailles op Belgische kampioenschappen trampoline/tumbling

Voor de Belgische kampioenschappen trampoline en tumbling kon je onze Sportac- gymnasten aan het werk zien in Beveren.
In de trampolinegroep kwam Ben Van Overberghe aan de start bij de beloften jongens in het A niveau. Het werd een spannende strijd voor het goud. Ben behaalde het zilver op deze nationale competitie.
Samen met zijn neef, Thomas Van Overberghe, kwam Ben een tweede maal in actie bij de wedstrijd synchroonspringen. Dit teamwerk loont. Ze behaalden de bronzen medaille.

Sportac Deinze

Bij de Sportac-tumblers behaalden we 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille.
Febe Demulder, Wilge Decraene en Mathilde Descamps kwamen aan de start in de categorie A beloften. Zij werden respectievelijk, 5, 7e en 9e.
Bij de junioren toonde Febe Duym zich de sterkste in de categorie, ondanks de moeilijke voorbereiding door blessure. Het brons was weggelegd voor Pauline Chevalier. Als laatste jaar junior was zij favoriete voor het goud. Helaas maakte ze een fout in de finale. Als het een troost mag wezen, Pauline staat aan de leiding in het all round klassement van de Gymfederatie ‘Tumblinggymnaste van het jaar’.
Het goud en zilver was bij de senioren weggelegd voor Sportac. Mieke De Vriendt behaalde knap de gouden medaille, gevolgd door Steffy Cools op de 2e plaats. Jammer genoeg konden beide gymnasten de WK selectie niet in de wacht slepen. Op naar de volgende wedstrijd ‘Fliffis Cup’ te Oostende op het eind van deze zomer.
De tumblingafdeling zette all round sterke prestaties neer. Op dit moment staat Sportac aan de leiding voor de prijs ‘tumblingclub van het jaar’. Een titel die Sportac ook dit jaar wenst te verdedigen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...