Hoe zag het sociale leven van jongeren eruit in de jaren 1940? KA Erasmus ging op onderzoek

Hoe zag het sociale leven van jongeren eruit in de jaren 1940? Deze vraag stelden de leerlingen van het 7de jaar hout, metaal en kantoor zich in het kader van de lessen Project Algemene Vakken o.l.v. Mevr. Janssens. Om beter inzicht te kunnen krijgen in deze materie namen zij doorheen het schooljaar o.a. een 30-tal interviews af met bewoners van verschillende rusthuizen uit Deinze. Waar hebben zij hun echtgenoot ontmoet? Op welke plekken spraken zij af? Was hij/zij hun eerste vriend/vriendin? Kwamen er veel scheidingen voor? … Erasmus Deinze

De resultaten van dit onderzoek worden aan de hand van audiovisueel materiaal en een aantal typische voorwerpen uit deze periode bijeengebracht in de tentoonstelling ‘Toen ik 20 was’. Deze tentoonstelling is te bewonderen op 9 (10-14u) en 10 mei (10-16u) in het KA Erasmus, Volhardingslaan 11, 9800 Deinze.

Voor meer info: Isabelle Janssens, 09 381 56 00

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...