vtbKultuur uit Deinze organiseert trip naar expoZie – Emile Claus op 14 juni

Sample ImageBeleef toptentoonstellingen in heel Vlaanderen op een andere manier. vtbKultuur selecteerde in elke provincie een tentoonstelling met sterallures en dompelt je onder in een volledig programma van rondleidingen, lezingen, wandelingen, workshops en kinderanimatie.

Emile Claus (1849 – 1924) was de belangrijkste vertegenwoordiger van het impressionisme in België. Hij bewonderde het Franse impressionisme en paste deze stijl toe in de realistische uitbeelding van zijn vertrouwde plattelands-omgeving.

Sample ImageIn de tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten Gent worden zijn beste werken bijeengebracht en de centrale thema’s uit zijn werk belicht: landarbeiders, werken op het land, dorpsleven, leven met de rivier en het zuivere landschap. Ook wordt zijn werk tegenover dat van Belgische tijdsgenoten geplaatst (Léon Frédéric, Constant Permeke, Constantin Meunier, en Theo van Rysselberghe).

We beginnen onze ontdekking van Emile Claus om 10 uur met een lezing over zijn leven en zijn werk. Aansluitend bezoeken we de tentoonstelling.

Lijkt een lezing maar niets voor je kinderen? Geen probleem, voor hen is er op dat moment een workshop voorzien.

Terwijl in het MSK Gent de schilderijen en Belgische tijdgenoten van Emile Claus aan bod komen, spitst het Museum van Deinze en de Leiestreek zich toe op de eigen collectie tekeningen van de belangrijkste vertegenwoordiger van het Belgische impressionisme (zie hiernaast).

Om 15 uur bezoeken wij onder leiding van een gids de tentoonstelling in het Museum van Deinze en de Leiestreek. Er is opvang voorzien voor de kinderen.

Praktisch: Deelnameprijs: €17 – €15 voor vtbKultuur-leden – €8 voor kinderen.
Wij organiseren gezamenlijk vervoer. Reserveren en betalen kan uitsluitend in het Jetaircenter Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 386 65 00.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...