Stief Desmet – “LAST DEER STANDING #2” in Deinze.

Stief DesmetEind vorig jaar besliste het stadsbestuur van Tielt de sculptuur ‘Monument for Cervus Elaphus’ van Stief Desmet aan te kopen. Ondertussen werden ook nieuwe sculptuurvoorstellen van Stief Desmet geselecteerd om geïntegreerd te worden in de publieke ruimte.
In het kader van de kunst -en poëzieroute door het Meetjesland schreef Nevele een wedstrijd uit. Stief Desmet mag het beeld ontwerpen voor schrijver CYRIEL BUYSSE. De sculptuur stelt een vier meter hoge schrijverstafel voor met daarop de buste van Cyriel Buysse. Het beeld zal dit najaar worden onthuld op de Markt van Nevele.
Het sculptuurvoorstel van Stief Desmet ‘MONUMENT FOR R35’ voor een nieuw te bouwen rotonde te Waregem, werd geselecteerd en zal uitgevoerd worden. Deze typische sample-sculptuur van Stief Desmet zal iconografische elementen
bevatten die gebaseerd zijn op de reeds aanwezige sculpturen
in de voortuinen in Waregem. De rotonde wordt door de kunstenaar gezien als de ’voortuin’ van de stad.
Stief Desmet neem deze zomer deel aan de tentoonstelling
“WACHTERS” in Bachte-Maria-Leerne (bij Deinze). Voor “Wachters” gebruikt hij opnieuw de wolf en zijn roedel als metafoor voor menselijke gedragingen, meer bepaald als territoriumbewakers/-wachters die zichtbaar zullen zijn op diverse grensplaatsen van de gemeente Bachte-Maria-Leerne.
De ridder/indringer afkomstig uit het nabije kasteel van Ooidonk die het jachtgebied van de wolven probeert te veroveren
wordt dan ook genadeloos in een hinderlaag gelokt door de hongerige carnivoren.
  
Naar aanleiding van deze talrijke projecten van Stief Desmet, wordt de sculptuur ‘LAST DEER STANDING #2’’ van Stief Desmet deze zomer tijdelijk tentoongesteld in de tuin van de kantoren van Tallieu & Tallieu nv te Deinze. Deze monumentale sculptuur van Stief Desmet was eerder te zien tijdens het locatie-project van Galerie Fortlaan 17 in de Zennestraat 17 te Brussel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...