KinderPiratenStraat Deinze – 4 oktober 2009

Bruno Dhaenens en Yannic Demeyer organiseerden vele jaren met succes de ‘Kinderbouwstraat’ in Deinze.
Om het voor de kinderen spannend te houden, werd vorig jaar het thema van de speelstraat veranderd in de ‘Kinderpiratenstraat’.
Met dit initiatief, willen Bruno en Yannic kinderen op een ongedwongen, eenvoudige en creatieve manier samen buiten laten spelen.
Gezinnen met kinderen ondervinden dagelijks hoe moeilijk is, om het evenwicht te vinden tussen voldoende bewegen en het beoefenen van eerder passieve hobby’s. Kinderen moeten al eens extra aangemoedigd worden om hun televisie of computer uit te zetten en actief buiten te gaan sporten of spelen. Tijdens de Kinderpiratenstraat gaat dit vanzelf. Zowel kinderen als ouders genieten een ganse namiddag van leuke spellen, onverwachte ontmoetingen en veel geschenkjes!
Meisjes en jongens van 4 tot 11 jaar kunnen zich ten volle kunnen uitleven in de wereld van de piraten, scheepsmeisjes, scheepsknechten, matrozen, elfjes of zeerovers!
Bij de start in de centrale tent ‘Neverland’, krijgen de kinderen een stempelkaart waarmee ze aan 15 uitdagende spellen kunnen deelnemen.
Een reuzenkompas, onder begeleiding van Pirate Annabella, wijst de kinderen de weg waar ze op het terrein kunnen starten.
Van krokodillen tot schildpadden
Bij ‘Geen loon zonder buit’ graven de kinderen zich rijk zoekend naar muntstukken! Op de feeërieke piratenboot en de hangende brug, twee schitterende ontwerpen van het VTI Deinze (‘Waar rook is, is vuur’ en ‘De Zingende Burg’), kunnen ze kanonballen afschieten en hun evenwicht oefenen.
‘Schip Ahoy!’ is voor de klimmers, want een piratenvlag moet telkens aan de andere kant van de berg geplaatst worden! Een 2de kleiner bergje zorgt voor de kleinere klimmertjes.
Voor de alerte kinderen is er ‘Het Regent Kanonballen’, waarbij ze zoveel mogelijk kanonballen moeten vangen. En opgelet voor de krokodillen, die in de teentjes kunnen bijten bij ‘Voeten Spoelen’! Een spel waarbij de kinderen van op een zijplank van een boot ballen moeten opvangen in een mand.

Piratenstraat Deinze
Bij ‘Reuze die reuzeschildpadden’ is behendigheid een goede eigenschap, want evenwicht en lenigheid met een echte schildpaddenrug aan komen van pas bij dit parcours!
Nieuw is ‘Piraat Zorro’ waarbij je als piraat op een skateboard zo snel mogelijk tot bij de piratenbel geraakt en ‘De beste stuurlui staan aan wal’, waarbij de kinderen via een slingertouw aan de overkant moeten zien te raken, zonder opgegeten te worden door de krokodillen!
Bij elk spel is er begeleiding zodat alle kinderen veilig kunnen deelnemen. Na afloop krijgen alle kindjes met ingevulde stempelkaart een prachtige piraten-button, een speelgoedgeschenk èn een drankje, een hapje en snoepjes! Voor alle ingeschrevenen biedt Petegem Sportief gratis een pannenkoek aan en de Dekenij Kortrijkstraat zorgt voor een gratis suikerspin.
Verkleden en ‘wat hebben ze gewonnen’, Kapitein?
Uiteraard komen de jongens en meisjes verkleed als een piraat, kapitein, elfje, scheepsknecht, matroos, scheepsmeisje, zeerover of –roofster. Op het einde van de dag (rond 17u bij Neverland) zal Pirate Annabella alle knappe kostuums hebben bekeken en het mooist verklede meisje èn jongen uitroepen en belonen met een prachtig piratencadeau! Naast deze 2 prijzen ontvangen ook de 3 mooiste ingekleurde tekeningen (distributie via scholen en programmaboek Petegem Kermis) een leuk cadeau.
Nieuw bijkomend initiatief : na het afleggen van het parcours, kunnen alle kindjes Pixar kaarten ruilen in het aparte ‘Pixar Wisselpunt’. De Pixar kaartjes mogen dus niet vergeten worden!
Praktisch
wanneer: zondag 4 oktober 2009 vanaf 14uur – locatie: Kortrijkstraat Deinze
inschrijven in centrale tent ‘Neverland’ voor €2,5 per kind
inlichtingen: www.kinderpiratenstraat.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...