Sportac Deinze behaalt 6 medailles op het EK ACRO in Portugal!

De topsportteams werkten afgelopen weken hard voor het EK dat afgelopen weekend (1-4 oktober) plaatsvond in Vila Do Conde in Portugal. 3 Sportac-topsportteams namen deel en sleepten maar liefst 5 medailles in de wacht, waarvan 2 gouden medailles, 2 zilveren en 1 bronzen medaille. Menno Vanderghote en Julie Van Gelder schitterden en kunnen zich Europees allround kampioen noemen. Eerder deze week (28-29 september) namen 2 sportac teams deel aan het EK voor jongeren waar we eveneens brons in de wacht konden slepen.

EAGC – EK voor jongeren (28-29 september)
Elk EK of WK wordt voorafgegaan door een wedstrijd voor een jongere generatie, de beloften. 2 sportac teams trokken naar Vila Do Conde voor hun eerste EK. Het meisjes trio Laura-Emirode Rasemont, Marlies Hoornaert en Laura Van Torhaut zetten een schitterende prestatie neer en behaalden brons met een score van 28,250 punten. Groot-Brittanië en Rusland waren hier goed voor goud en zilver. Iris Snel en Maité Everaert haalden eveneens een hoge score maar hun lengteverschil zorgde voor een heuse aftrok zodat een finaleplaats onhaalbaar was. Ze behaalden tijdens de kwalificatiewedstrijd 53,950 punten en werden 16e.

EK voor junioren en senioren (2-4 oktober)
De junioren en senioren teams namen deel aan een wedstrijd balans, tempo en een allroundwedstrijd waarbij de score van combined oefening werd toegevoegd aan de totaalscore.
Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Ineke Van Schoor (Sportac 86/ APG) werken sinds september 2008 samen in het topsportcentrum te Gent als junior-team. Op de eerste wedstrijddag behaalden ze met hun tempo oefening de finales en misten net het podium. Een verdienstelijke 4e plaats voor dit team. Op de 2e wedstrijddag stond de balans wedstrijd op de planning. Een zeer knappe wedstrijd voor deze meisjes. Ze behaalden zilver met 28,35 punten na Rusland die 28,60 scoorden! Op de laatste wedstrijddag brachten Lara, Sanne en Ineke een mooie combined oefening, die goed was voor een 5e allroundplaats. Een veelbelovend team!

Bij de senioren had Sportac 2 teams. Menno Vanderghote en Julie Van Gelder (Sportac 86 / Wild Gym) haalden tijdens de kwalificatiewedstrijden op alle onderdelen de hoogste scores. De wedstrijd was van in het begin veelbelovend en de trend zette zich zo verder.  De tempowedstrijd was zeer spannend met het Russische team. Rusland haalde hier goud met 28,503. Op de voet gevolgd door Menno en Julie met 28,455 punten, goed voor zilver. Het bronzen plak was voor Groot Brittannïe met 28,160 punten. In de balanswedstrijd domineerden terug de teams van Rusland en België. Menno en Julie brachten een onberispelijke oefeningen en wonnen het gouden plak. Op de laatste wedstrijddag verraste het duo met sterke dans-en acrobatische elementen in een prachtige choreografie. Ze behaalden 28,655 punten voor hun combined oefening, samen met de scores van Balans en Tempo-oefeningen behaalden Menno en Julie allround goud. Rusland werd 2e, gevolgd door Groot-Brittannië.

Het senioren duo Tatjana De Vos en Florence Henrist (Sportac 86) behaalden deze zomer nog het goud op de World Games. Helaas maakten ze op dit EK een niet zo goede start. Ze haalden ondanks hun fout in de balansoefening nog de finales, waarbij alsnog een bronzen medaille werd behaald met 28,262 punten. Een knappe rechtzetting! Voor hun tempo-oefening behaalden ze een 4e plaats en eindigden all round net naast het podium met een 4e plaats 82,925 punten.
Het 4e topsportteam Corinne Van Hombeek, Maaike Croket en Eloïse Vanstaen (APG) haalden brons met hun tempo oefening en eindigden allround op een 5e plaats.
Een prachtig resultaat van de gymnasten. De topsportteams zijn duidelijk in goede handen bij de topsportcoaches Sergey Tretjakov, Stanislav Kosakovsky en Irina Shadrina.

We hopen dat de sportac-gymnasten die in september startten aan de topsportschool eveneens mooie resultaten zullen neerzetten. We wensen hen alvast veel succes toe: Nikki Snel, Tamara De Vos, Pauline Devos, Pauline Teirlinck en Nicolas Vleeshouwers

Overzicht medailles:
EAGC – jongeren EK
(11-16j):
Foto www.Sportac86.be
Laura-Emirode Rasemont, Marlies Hoornaert, Laura Van Torhaut    BRONS

EK – junioren
Foto Sportac86.be
BALANS: Lara Schollier, Sanne Van Overberghe, Ineke Van Schoor ZILVER

EK – senioren
Foto Sportac86.be
TEMPO: Menno Vanderghote en Julie Van Gelder    ZILVER
BALANS: Menno Vanderghote en Julie Van Gelder   GOUD
ALLROUND: Menno Vanderghote en Julie Van Gelder GOUD
Foto Sportac86.be
BALANS: Tatjana De Vos en Florence Henrist      BRONS

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...