Gezond vermageren in een vakantieformule

 

Overgewicht aanpakken van A tot Z in 1 week, van 18 tot 23 april 2010!

Tijdens een 1-week durend verblijf wordt er onder begeleiding van een gespecialiseerd multidisciplinair team en met actieve inbreng van alle deelnemers gewerkt rond oplossing voor dit specifiek probleem.

Hoe?

Tijdens het verblijf ontmoet je mensen met een zelfde doel.  Dit maakt het gemakkelijker om gemotiveerd te blijven en om vol te houden.  Op die manier ben je in staat om alle aspecten van het probleem zwaarlijvigheid aan te pakken.  Gewichtscontrole is veel meer dan alleen maar een optelsom van calorieën.  De juiste keuze en bereiding van de voedingsmiddelen, de gepaste lichamelijke activiteiten en nog zoveel meer zal je gedurende deze week leren.

De volledige week word je begeleid door ondermeer een dokter, een kinesist-osteopaat, een kok, een diëtiste en begeleiders voor de sportieve activiteiten (wandelen, Nordic Walking, zwemmen, aquagym, fietsen en fitness), zodat alle vragen en eventuele problemen onmiddellijk kunnen besproken worden.  Het aantal deelnemers wordt bewust op maximaal 20 gehouden om ruimte te laten voor een individuele aanpak.

Maaltijden:

Laat één zaak duidelijk zijn: wij gaan lekker eten !

Het is allerminst de bedoeling dat we een week op water en brood gaan leven, of dat we een of ander saai dieet gaan volgen.  We eten driemaal per dag met tussendoortjes indien nodig.  Niemand zal honger hebben.  Wij gaan lekker maaltijden bereiden met een brede waaier aan voedingsmiddelen en met al dat lekkers gaan we ook nog vermageren.

Bewegen:

‘wie vindt dat hij geen tijd heeft voor beweging zal vroeg of laat tijd moeten hebben voor ziekte’

Om een blijvende afslanking te bekomen is aangepaste lichaamsbeweging onmisbaar.  De eerste dag wordt iedereen individueel getest op een inspanningfiets.  Wij houden rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen.

Leren voor de toekomst

Dagelijks zijn er ook informatie sessies en lezingen. Er bestaan nogal wat misverstanden met betrekking tot voeding en vermageren. Wij brengen klaarheid in het bos aan (des)informatie over voeding.  Doen mensen met gewichtsprobleem er goed aan light producten te gebruiken? Moeten we suiker en vet mijden? Heeft medicatie zin? Wat te denken van de spectaculaire crash diëten? Hoe jojo effect vermijden? Welke sport moet ik doen om vet te verbranden? Speelt stress een rol? Op deze en andere vragen geven wij je een antwoord.

Meer weten?

Contacteer vrijblijvend Dr. Lode Dossche via: http://users.telenet.be/gezondheidsvakanties/

Tel 0489/10.63.96

INVESTEER NU EEN WEEK VAN JE TIJD EN DOE ER DE REST VAN JE LEVEN JE VOORDEEL MEE.

Noteer ook alvast in uw agenda : Gezondheidsvakantie rond diabetes – van dinsdag 22 tot zaterdag 26/06/2010

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...