Scouts Deinze beslist over toekomst

In juli berichtten we reeds over de scouts van Deinze die op zoek waren naar een architect. Die zoektocht is nu voorbij. “Mede dankzij de persaandacht kregen we maar liefst 6 ontwerpen binnen” verklaart Mickel Stans van de Deinse scouts“.

Uit die zes ontwerpen werden twee ontwerpen die aan de verplichte voorwaarden voldeden geselecteerd en het best aansloten bij de vooropgestelde wedstrijdcriteria. Daarna was het aan de leden en leiding om hun voorkeur kenbaar te maken. Er werd een infoavond georganiseerd waarbij de architectenteams van beide projecten hun concept konden voorstellen en eventuele vragen konden beantwoordden. Alle leden ouder dan 14 jaar, de leiding en de oudleiding, konden aansluitend hun stem uitbrengen”. “Daaruit kwam een duidelijke voorkeur” gaat Gino Van Oost verder. “Die voorkeur gaat uit naar het ontwerp van architectenteam Thielemans – Tjomme, al had het ontwerp van het andere duo (Cornelis – D’Aubioul) ook enkele sterke punten. Nu we weten welk ontwerp het meest aansluit met wat de (toekomstige) leiding verwacht, kunnen we beginnen met het echte werk. Dit jaar zitten we samen met de architect en gaan we op zoek naar aannemers en leveranciers. Ook het budget moet nog verder bekeken worden, maar we hopen datwe kunnen rekenen op allerlei partners”, concludeert Gino Van Oost. Het nieuwe lokaal heeft als grootste troef dat zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping enkele lokalen om te vormen zijn tot een groter lokaal, zonder aan de eigenheid van de kleinere lokalen te raken. Het biedt ook de mogelijkheid om in een latere fase zonnepanelen te plaatsen.

Qua uitzicht kiest de scouts voor een modern en functioneel gebouw.

Kortom: scouting Deinze durft buiten de lijntjes te kleuren. Wie meer informatie wenst kan terecht op de bouwblog (via bouwblog.scoutingdeinze.be).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...