In vrijheidstelling gewonde Torenvalk in Deinze

Het gaat goed met de Torenvalk die een tweetal weken geleden aan de Kouter gevonden werd. De vogel had een open vleugelbreuk opgelopen. In het opvangcentrum van Merelbeke werd de wonde verzorgd en de vleugel gespalkt. Het mannetje Torenvalk zit nu in een voliere in het opvancentrum zodat zijn vleugel kan genezen.

Dat genezingsproces verloopt zeer goed en binnen een week zal de vogel volledig hersteld zijn van zijn verwonding en kan dan terug de vrije natuur in. We zullen het beestje zijn vrijheid teruggeven bij het begin van de wandeling in Machelen op 25 april. Deze wandeling heeft als onderwerp : ‘vogelgeluiden voor beginners’.

Vogelgeluiden voor beginners in Machelen 25.04.2010

Gids: Koen Bilcke (tel. 0474/814 358).

Samenkomst om 10u aan de kerk van Machelen. Einde omstreeks 12u. Tijdens deze wandeling concentreren we ons op de zang van een tiental courante vogels. Zeker geschikt voor gezinnen. Meebrengen: goed schoeisel, verrekijker.

Voor alle info: www.deinzeplus.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...