Eigen compositie voor Art Venture in Deinze

Art Venture is een avondvullend artistiek project waarin AcOrDe, Academie Orkest Deinze, zijn grenzen wil verleggen. Bij deze editie van het tweejaarlijks project doen ze dit met klasse. Op vrijdag 21 april 2010 wordt een gloednieuw symfonisch werk ten gehore gebracht. Componist/pianist Bart Van Kerchove schreef, speciaal voor AcOrDe, een reek Symfonische Metamorfosen gebaseerd op een Catalaanse melodie: La Calma de la Mar.

AcOrDe brengt ook een keuze van orkestrale muziek uit heel verschillende culturen en tijdvakken. Weense klassiek, Russische romantiek, 20ste eeuwse Amerikaanse balletmuziek en filmmuziek. Het wordt een avond waarin het orkest onder leiding van Harry Blommaert en Hendrik Ide zijn verscheidenheid laat zien. Jong en oud brengen het beste van zichzelf en gaan zelfs nog dat stapje verder. Samen verleggen ze hun grenzen.

Art Venture 2010 gaat door in de Zaal Post van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze (Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze) op vrijdag 23 april 2010 om 20.15 u.

Kaarten: 5 Euro – voorverkoop via het secretariaat van de Academie.
Tekst: Guido Van Peeterssen – belg.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...