Sportac Deinze – ACRO: Knappe resultaten op Flanders International ACRO Cup

Van 8 tem 11 april was er een grote Sportac-delegatie aanwezig op Flanders International ACRO Cup te Breendonk. 31 clubs uit 11 landen namen deel aan deze internationaal hoogstaande wedstrijd, waarvan 4 landen hun nationale ploeg afvaardigden. De Sportac-delegatie stond ook deze editie sterk in de schoenen en behaalde 7 gouden, 6 zilveren en 1 bronzen medaille.

I niveau
Bij I niveau 1 duo’s behaalden Gilles Van Betsbrugge en Rieke Careelmont knap zilver, met slechts 0,05 punten verschil van de eerste plaats. In de categorie ‘groepen’ behaalde het team Jamina De Luycker, Fien Coppens en Emy Kaboré eveneens zilver.

In het I niveau 2 behaalden we eveneens verschillende medailles. Bij de duo’s kregen Andréa Fasciocco en Kilian Goffaux een zilveren medaille. Kort daarop volgen Laura De Rocker en Irma Merckx met een bronzen medaille.

Bij de groepen I niveau 2 was het goud weggelegd voor Zara Maesele, Lore Vanden Berghe en Bieke De Keyzer. Het zilver was eveneens voor een sportac-team: Sarah Van Praet, Marie Quataert en Axelle Inghels. De Sportac –teams zijn telkens sterk aan elkaar gewaagd.

A niveau
Beloften
In de categorie beloften trio behaalden Hanne Vanden Berghe, Jinte Garré en Jade De Ketelaere een 1e plaats. In gemengd paar was het hoogste schavot ingepalmd door Tjade Cateeuw en Frauke Careelmont.

Junioren
De internationale delegaties waren enkel aanwezig in de categorie van junioren en senioren. Het waren de teams van Belarus en Portugal die de grootste bedreiging vormden voor onze topsportteams en eigen clubformaties.

Het topsportteam Nikki Snel (sportac) en Eline De Smedt (MKBGym) behaalden 28,350 punten, een ex aequo score met een team van Belarus. Doordat het team van Belarus een zwaardere moeilijkheidsscore bereikte, ging het goud naar hen en moest Nikki en Eline zich tevreden stellen met het zilver. Het team Tamara De Vos en Pauline Devos die sinds een paar maanden in duo trainen, vielen net naast het podium met 27,5 punten. Kort daarop volgen Fien Wouters en Maité Everaert, goed voor een 5e plaats.

Ook bij de trio’s bleef de wedstrijd spannend tot het einde. De eerste plaats was voor het topsportteam Ineke Van Schoor, Sanne Van Overberghe en Lara Schollier. Zilver was voor Esther De Bruyne, Laura-Emirode Rasemont en Laure De Pryck. De 3e en 4e plaats ging respectievelijk naar een team van Belarus en Portugal. Emelien Van Der Veken, Ellen Van Overberghe en Camille Van Betsbrugge behaalden een 5e plaats. Marlies Hoornaert, Iris Snel en Laura Van Torhaut maakten een foutje op het einde van hun oefening waardoor ze eindigden op een 8ste plaats.

Nicolas Vleeschouwers (sportac) en Jenka Wittevrongel (Altis Eeklo) vormen sinds dit jaar een topsportteam. Zij behaalden overtuigend goud in de categorie gemengd paar.

Senioren
Onze senioren topsportteams deden het uitstekend en haalden elk een gouden medaille.

Florence Henrist en Tatjana De Vos zetten een prachtige prestatie neer bij dames paar met 28,601 ptn. In de categorie gemengd paar was eveneens het goud voor Menno Vanderghote (sportac) en Julie van Gelder (Wild Gym) met 28,630 ptn.