AGH topsportgymnasten deden internationale wedstrijdervaring op in Zwitserland.

Op zaterdag 10 april namen de topsportjongeren (°94 en jonger) deel aan het internationaal tornooi ‘RheintalCup’ Artistieke Gymnastiek Heren in Widnau (Zwitserland). Het werd een leerrijke en fijne ervaring voor deze jonge gymnasten.

De beste prestaties van het team kwam van Tibo Van Speybroeck (Sportac Deinze). Hij turnde een goede wedstrijd zonder grote fouten en eindigde 9de met 79.300 punten. Aan de ringen kreeg hij de tweede hoogste score. Het podium werd volledige bezet door jong talent uit Groot-Brittannië.

Florian Landuyt (Sportac Deinze) werd 23ste en behaalde 70.450 punten. Aan de ringen ging het begin zeer goed maar nadien werd de stabiliteit verstoord. Over de prestaties aan de brug, sprong en paard waren de trainers alvast tevreden. Aan het rek ging het iets moeizamer.

We kijken alvast uit naar hun prestaties op de Vlaamse kampioenschappen op 1 en 2 mei in Mortsel.

Foto: topsportteam jongeren AGH

Griet Allaert – Coördinator Sportac 86

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...