Sportac Deinze Belgische kampioenschappen een groot succes

De Belgische titels ACROgym zijn verdeeld. De sterke tendens zette zich ook verder afgelopen weekend. 9 Sportac – teams namen deel en we keerden huiswaarts met 8 medailles, waarvan 5 Belgische titels.

De Belgische kampioenschappen zijn enkel voor A en B niveau. Onze jonge beloftevolle teams die dit jaar aan de start kwamen in het I niveau hadden hun laatste wedstrijd op FIAC.

Beloften
In de categorie beloften trio was de wedstrijd heel spannend. Het team Hanne Vanden Berghe, Jinte Garré en Jade De Ketelaere kregen de kans om een ticket te bemachtigen voor het jongeren wereldkampioenschap, maar hiervoor moesten ze een foutloze oefening brengen. De druk was dus heel hoog. Ondanks deze druk zette dit jonge team een fantastische prestatie neer. Ze behaalden de 1e plaats en kunnen zich voorbereiden voor de wereldkampioenschappen in Polen (6 tem 12 juli). Ook in de categorie gemengd paar was het goud weggelegd voor Tjade Cateeuw en Frauke Careelmont. Zij behaalden eerder al hun selectie voor het wereldkampioenschap. Deze teams zullen komende weken nog hard verdertrainen om zich klaar te stomen.

Junioren
Bij de junioren hebben 2 topsportteam forfait moeten geven. Jenka Wittevrongel (Altis Eeklo), de trainingspartner van Nicolas Vleeshouws (Sportac) blesseerde zich eerder deze week aan de arm. We hopen dat ze snel hersteld. Ook het topsportduo Tamara De Vos en Pauline Devos moeten helaas forfait geven.

Het topsportteam Nikki Snel (sportac) en Eline De Smedt (MKBGym) behaalden overtuigend goud in de categorie dames paar. Fien Wouters en Maité Everaert haalden de zilveren medaille.

In de categorie dames trio was de eerste plaats weggelegd voor het topsportteam Ineke Van Schoor, Sanne Van Overberghe en Lara Schollier. Dit team haalde 85,70 punten. Deze competitie bleef spannend tot de laatste oefening. De sportac-teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. Zilver was voor Marlies Hoornaert, Iris Snel en Laura Van Torhaut (85,250 ptn). Met 85,150 punten was de 3e plaats voor Emelien Van Der Veken, Ellen Van Overberghe en Camille Van Betsbrugge. Esther De Bruyne, Laura-Emirode Rasemont en Laure De Pryck eindigden net naast het podium met 85,100 ptn.

Senioren
Het niveau bij de senioren ligt heel hoog. Florence Henrist en Tatjana De Vos zetten een mooie prestatie neer bij dames paar en behaalden GOUD met 28,601 ptn. In de categorie gemengd paar was er een spannende strijd tussen de 2 topsportduo’s. Menno Vanderghote (sportac) en Julie van Gelder (Wild Gym) behaalden zilver.

We kijken uit naar de komende wereldkampioenschappen in Polen. Het jongeren WK gaat door van 6 tem 12 juli. Voor junioren en senioren gaat de wedstrijd door van 13 tem 19 juli.

Griet Allaert

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...