4 medailles op Belgische kampioenschappen Trampoline en Tumbling

Afgelopen weekend werden de Belgische titels toegekend in de disciplines Trampoline individueel, Trampoline synchroon en Dubbele Minitrampoline. Meer dan 200 gymnasten uit 34 clubs hadden op de Vlaamse kampioenschappen de selectienormen voor dit BK wisten te selecteren.

De Sportac delegatie nam deel met 9 deelnemers en we keerden tevreden huiswaarts met 4 medailles: 1 goud, 1 zilver en 2x brons.

Belgisch kampioen Ben Van Overberghe

In de wedstrijd trampoline individueel deed onze allerjongste het heel goed. Charlotte Den Blauwen nam deel aan de competitie bij de preminiemen en werd knap 3e. Bij de miniemen meisjes viel Amber Duym net naast het podium en moest ze zich tevreden stellen met de 4e plaats, net gevolgd door clubgenote Dante Van Laecke. Lauren Verleysen had een zware concurrentie bij de A beloften. Toch kon zij haar mannetje staan en kreeg ze verdiend de bronzen medaille. Bij de junioren jongens hadden we Ben Van Overberghe die Sportac vertegenwoordigde. Ondanks de verschillende blessures afgelopen jaar, scoorde heel knap en werd overtuigend Kampioen van België

In de trampoline synchroon wedstrijd werkten we samen met turnclub Iduna uit Gent. Lauren Verleysen vormde een duo met Delphine Bogaert. Ze eindigden op de 5e plaats.

4 tumblers konden zich dit jaar selecteren voor de Belgische kampioenschappen.

In de categorie A miniemen werd Orphélie Lievens 5e. Het werd een spannende strijd om de bronzen medaille. Bij de A beloften kwamen 2 sportac’ers aan de start: Wilge Decraene en Zara Lucas. Zij moesten zich tevreden stellen met respectievelijk een 9 en 10e plaats.

Info: Griet Allaert