Belgische titels verdeeld bij Artistieke gymnastiek Heren

Dit weekend was onze jonge AGH delegatie aanwezig op de Belgische kampioenschappen te Mechelen. De resultaten zijn de all round resultaten van alle wedstrijdtoestellen.

In het B niveau kwamen 4 sportac’ers aan de start. Jonas Neyens en Lars Baert startten in de categorie bejnamins. Jonas turnde een stabiele wedstrijd en was tevreden met een 10e plaats. Lars maakte enkele foutjes aan het paard met bo

gen waardoor hij een paar plaatsen zakte naar nr 20 in de ranglijst. Jasper De Buck nam deel in de categorie B Beloften. Hij maakte wat foutjes aan het paard met bogen en aan de ringen die zwaar werden afgestraft. Heel jammer aangezien Jasper reële podiumkansen had. Het niveau en de punten liggen heel dicht bij elkaar in deze categorie. Hij eindigde op de 8ste plaats. Jan Smet nam deel bij de senioren en haald eeen mooi resultaat met eveneens 8ste plaats.

In het A niveau turnde Cedric Coopman een stabiele wedstrijd zonder grote fouten. Hij werd verdiend 4e bij de benjamins II. Eveneens in deze categorie werd Nicolas Kindt 5e. Nicolas maakte een foutje aan het paard met bogen wat werd bestraft met 1 punt. Adriaan De Geest turnt een categorie hoger bij de miniemen. Adriaan eindigde op de 6e plaats. Zowel Adriaan, Nicolas als Cedric turnden over het hele seizoen stabiel en zullen trainen om meer moeilijkheid in hun oefeningen te brengen voor volgend seizoen.

Het vrij werk A niveau was een knappe wedstrijd op zaterdagavond met hoog niveau. Florian Landuyt – actief op de topsportschool –  had een iets mindere dag en maakte fouten aan de ringen en de brug. Deze fouten werden afgestraft en de kans op medailles of zelfs de Belgische titel was verkeken. Hij werd 4e. De beide topsportgymnasten Florian en Tibo Van Speybroeck hebben een lang en zwaar seizoen achter de rug waardoor ze iets minder fris aan de start van het belgisch kampioenschap verschenen. Maar nu genieten ze aan een welverdiende rust na een succes- en leerrijk seizoen. Tibo Van Speybroeck eindigde 7e.

Info: Griet Allaert