Groep H bouwt 127 nieuwe woningen op oude UCO-site in Deinze

De bouwonderneming Groep H uit Waregem heeft groen licht gekregen voor de start van de sloopwerken van de oude UCO-site in Deinze. Het 5,5 hectare groot terrein kreeg een herbestemming naar een woonproject met 127 ééngezinswoningen.

{mosmap width=’480’|height=’400’|lat=’50.975237’|lon=’3.543552|zoom=’16’| zoomType=’Large’|zoomNew=’0’|mapType=’Hybrid’| showMaptype=’1’|overview=’0’|lang=”}

Binnen de krijtlijnen van het goedgekeurd BPA “site UCO Leon Declercq” zal een woonproject gerealiseerd worden dat  zal bestaan uit open, halfopen en gesloten woningen die zullen gebouwd worden door één of meerdere  dochterondernemingen van Groep H (Woningbouw Huyzentruyt, BIK Woningen, Belim Bouwteam en Beyaert Construct) .

Naast de woningen zijn er  groenzones, een speelplein en parkeergelegenheid voorzien.  Het woonproject wordt ontsloten door nieuw aan te leggen openbare wegenis die op 2 punten zal aangesloten worden op de bestaande wegen ter hoogte van de Poelstraat en de Toekomststraat.

Op 5 juli ll. werden de buurtbewoners uitgenodigd op een informatievergadering.

HDI, de afdeling projectontwikkeling van Groep H, Dhr De Ruyck, burgemeester van Deinze en Dhr Vermeersch, bestuurder van UCO-LDC gaven een uiteenzetting over het ontstaan van het project, het doel om gezamenlijk over te gaan tot realisatie van een totaal woningbouwproject en vooral de manier van saneren en slopen van de oude leegstaande bedrijfsgebouwen.

De overheid voorziet in financiële steun voor leegstaande bedrijfsgebouwen die gesloopt worden. Groep H kreeg eerder al subsidies voor het bouwproject op de Bekaertsite in Vichte en het project Interlin in Beveren-Leie.

Na het bouwverlof zal de firma Devagro, in opdracht van Groep H, starten met de afbraak van de oude fabrieksgebouwen.  Terwijl lopen de reeds opgestarte saneringswerken binnen het goedgekeurd bodemsaneringsproject door OVAM verder.  Deze werken zouden eind 2010 voltooid moeten zijn.   Wanneer dat achter de rug is, moet de site nog bouwrijp worden gemaakt.

Als alles volgens plan verloopt zal de verkoop van het woonproject opgestart worden in het najaar van 2010.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...