WK acro beloften- junioren: Zilver en Brons

Voorafgaand aan het officiële WK Acrobatische Gymnastiek (16-18 juli) werd van 10 tot 12 juli in Wroclaw de ‘World Age Group Competition’ georganiseerd. Deze jongerenwedstrijd bestaat voor acroteams in de leeftijdsgroepen 11-16 jaar en 12-19 jaar. Het duo Tjade Catteeuw en Frauke Careelmont en trio Hanne Vanden Berghe, Jinte Garré en Jade De Ketelaere kwamen aan de start in de eerste categorie. In de categorie 12-19 jaar kwamen de 2 junioren topsportteams aan de start: het duo Nikki Snel – Eline De Smedt  en het trio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Ineke Van Schoor.

Sportac Deinze

De beloften (11-16 jaar) zetten mooie prestaties neer. Het duo Tjade Catteeuw en Frauke Careelmont kregen een paar tegenslagen. Een diepe snee in de teen van Frauke maakte hun wedstrijd nog spannender. Na de voorronde stond dit team op de 4e plaats. In de finale schitterden ze als nooit tevoor en was iedereen zeer tevreden. Helaas werd er 1 punt afgetrokken door een administratieve fout, waarbij een jurylid een blaam kreeg. Ondanks het feit dat deze gymnasten hier niets konden aan doen, werden ze voor deze fout zwaar afgestraft en belandden ze op de 8ste plaats.

Bij de trio’s was er een heel groot deelnemersveld. Hanne Vanden Berghe, Jinte Garré en Jade De Ketelaere wisten met knappe oefeningen een finaleplaats te bemachtigen. Hun voorlopige 6e plaats werd verzilverd in de finale.

2 Medailles voor de junioren (12-19 jaar): Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze-MKB-Gym) beslag op een derde plaats in de qualificaties. Ze bevestigden hun sterke vorm en haalden in de finale een derde plaats met 27,90 ptn, op 5 honderdsten van het 2de schavotje. Hun eerste jaar als topsportteam heeft haar vruchten reeds afgeworpen!

Het trio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Ineke Van Schoor (Sportac Deinze-Ambitious Pro Gymnastics) deed het nog beter. In een superspannende wedstrijd (2de tot en met 5de plaats op slechts 0,15 punten verschil) bracht hun combinatieoefening 28.10 punten op. Deze punten waren goed voor zilver!

De senioren komen eerstdaags aan bod. We kijken uit naar Menno Vanderghote en Julie Van Gelder die hun laatste wedstrijd aanvatten. Heel wat Belgische supporters zijn afgezakt om dit knappe duo aan het werk te zien.

Foto beloften en trainers vlnr: Marieke Guns, Philippe Van Vynckt, Hanne Vanden Berghe, Tjade Catteeuw, Jade De Ketelaere, Jinte Garré en Frauke Careelmont