3 deinzenaren maken het internet groen!

Dieter De Weirdt, Rik Calus en Lieven Gekiere allen uit de regio Deinze maken het internet nog groener. Hun gezamelijk initiatief om een sociaal platform voor tuinliefhebbers te maken, werd in de beta fase al enorm gesmaakt. Vanaf nu is het voor iedereen toegankelijk. www.MijnTuin.org

Er bestaan heel wat goede tuin-websites en blogs met een hoop interessante informatie. Nadeel is, dat je meestal zelf op zoek moet gaan naar informatie over de planten in jouw tuin. De website MijnTuin.org

brengt hier verandering in. Wanneer moet ik mijn Hibiscus snoeien? Wanneer moet ik mijn Hosta bemesten? Waarom is het gazon groener aan de overkant? Het zijn vragen waar MijnTuin.org een antwoord op biedt én wanneer jij het nodig hebt. MijnTuin.org is een sociaal platform voor en door tuinliefhebbers. Het is een digitale uitwisselingsplaats waar we niet alleen kunnen bijleren over de eigen tuin maar ook over de haag kunnen kijken naar andermans tuin.

Hoe werkt het praktisch?

Vooreerst maak je een profiel aan op MijnTuin.org door te registreren of je gebruikt je bestaande Facebook, Twitter of Google account. Voeg daarna je planten toe aan je eigen digitale tuin. Vanaf dat moment zal je specifieke informatie ontvangen over die planten: wanneer en hoe moet ik ze snoeien, bemesten, …

De plantenpagina’s werken als een soort Wikipedia. Iedereen kan er de plantenfiches, foto’s en video’s aanpassen of toevoegen. Op die manier wordt MijnTuin.org een vergaarbak van alle tuinkennis die beschikbaar is. Schrijf op je startpagina tuingerelateerde berichten en stuur deze berichten volledig automatisch naar Facebook en Twitter. Zo breng je uw vrienden tuinliefhebbers op de hoogte van je tuinavonturen. Volg andere tuiniers, al dan niet uit je eigen buurt, en wissel informatie uit. Via eenvoudige kaartjes zie je welke andere digitale tuinen er nog in jouw buurt te vinden zijn. Op elke plantenpagina is ook zo’n kaartje beschikbaar: waar staan meer druiven bij mij in de buurt of wie kan me helpen bij het snoeien van mijn druiven?

Wil je het zelf GRATIS uitproberen? Surf naar www.mijntuin.org en start je eigen digitale tuin!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...