Preventiecursus “Senioren veilig op de fiets!”

Op vrijdag 24 september 2010 slaan de Fietsersbond vzw/S-Sport en Vakantiecentrum DeCeder vzw de handen in elkaar. In de vorm van een preventiecursus ‘Senioren veilig op de fiets!’ wordt een aangename namiddag op touw gezet die volledig in het kader staat van ‘veilig fietsen’.

Doorheen een spannende verkeersquiz worden de verkeersregels voor fietsers opgefrist. Ook het fietsen in groep, het opzetten van stappenplannen en heel wat praktische tips rond fietsen en de fiets komen aan bod. Een lokale fietsspecialist controleert de fietsen van de deelnemers en belicht eventuele mankementen of tekortkomingen.


©2010 Stefan Dewickere

Na een korte fietstraining wordt een fietsroute van 6 km afgereden langsheen de belangrijkste lokale verkeerssituaties vertrekkende vanuit het Vakantiecentrum DeCeder vzw in Deinze, onder begeleiding van de lokale Fietsersbond van Deinze.

Onder begeleiding van twee professionele lesgevers-fietstrainers van de Fietsersbond vzw worden de deelnemers zo een volledige namiddag ingewijd in het preventief fietsen. Deze preventiecursus maakt deel uit van de sensibiliseringscampagne ‘Senioren veilig op de fiets!’ van de Fietsersbond vzw en kwam tot stand met de steun van Staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en geniet de sympathie van de Vlaamse Ouderenraad en Seniorennet.

Iedereen is welkom vanaf 13u30 tot 17u15. De cursus is gratis. Vergeet niet tijdig in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt! Deelnemers ontvangen de gloednieuwe brochure ‘Senioren veilig op de fiets: fietsen en genieten van dagelijkse verplaatsingen’ (60 pg.).

Voor meer informatie en inlichtingen: Vakantiecentrum DeCeder vzw, Parijsestraat 34, 9800 Deinze, e-mail: [email protected], tel.: 09/381 5885

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...