Gordelactie in de regio Deinze Zulte

Op 23 en 24 augustus 2010 komt de tuimelwagen van de federale politie naar de politiezone Deinze-Zulte. De tuimelwagen simuleert een verkeersongeval waarbij de auto over kop gaat.  Bij deze simulatie kunnen de inzittenden aan den lijve ondervinden hoe belangrijk het is steeds de autogordel te dragen.

Op 23 augustus wordt de tuimelwagen opgesteld op het Rheinbachplein in Deinze, op 24 augustus op het Willem Van Olseneplein in Zulte (Olsene), telkens van 9 u tot 11.30 u en van 13.30 u tot 16.30 u.  Geïnteresseerden kunnen plaatsnemen in de wagen.

{youtube}aAW8GdcG-y0{/youtube}

Gelijklopend met deze actie zal in de politiezone gecontroleerd worden op gordeldracht.  Overtreders krijgen een voorstel tot betaling van een onmiddellijke inning van 50 euro.

De gordel is één van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om de gevolgen van een ongeval te reduceren en het aantal verkeersslachtoffers te doen afnemen.  Hoewel ze overtuigd zijn van het nut van de gordel, “vergeten” veel bestuurders en inzittenden zich vast te klikken in de auto.  De gordel vermindert het risico op schedelletsels met meer dan 40% en het risico op overlijden of letsels met 50%.  Wat veel weggebruikers niet weten, is dat zonder gordel de kans om te sterven reeds bestaat vanaf 20 km/u.  Het veiligheidseffect van gordels is vooral hoog bij lage snelheden en neemt af bij hogere snelheid.  Daarom is het belangrijk om ook binnen de bebouwde kom de gordel te gebruiken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...