Tentoonstelling “Curieus” speelgoed uit Deinze

Curieus is een progressieve, moderne en dynamische sociaal-culturele vereniging voor volwassenen. We organiseren sociaal-culturele activiteiten met een lage drempel voor een ruim en divers doelpubliek. Iedereen die op zoek is naar een ‘zinvolle’ vrijetijdsbesteding en het ontmoeten van anderen in een aangename, vriendschappelijke sfeer belangrijk vindt, is welkom. Bij ons kan je terecht voor infoavonden, quizzen,pokertornooien, vormingen, workshops, wandelingen, fietstochten en veel meer. Alles wat mensen ‘curieus’ kan maken, komt in onze werking aan bod : het werk van een jong kunstenaar, de avonturen van een wereldreiziger die in jouw gemeente woont, handige weetjes van een vakman voor beginnende klussers, de goedkope renovatielening van je provinciebestuur…

Ter gelegenheid van Petegemkermis organiseren Curieus Deinze en Petegem de tentoonstelling ‘“Curieus” speelgoed uit Deinze’. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2010 kunt u in zaal ‘Voor Ons Recht’ terecht voor een overzicht van de Deinse kinderwagen- en speelgoedindustrie uit de vorige twee eeuwen.

De tentoonstelling, die uitsluitend opgebouwd is rond collectiestukken van Katrien Lingier en Peter Van Veirdegem uit Grammene, toont ons oud speelgoed van toenmalige speelgoed- en/ of kinderwagenfabrikanten. Klinkende (en minder klinkende) namen komen aan bod : Torck, Periclès, Souplex, Swan, Beeusaert en Aska.

Deze tentoonstelling laat u binnengluren in de wereld van poppenwagens en kinderwagens, kinderfietsjes en indianententen van diverse Deinse speelgoedfabrikanten, met als  hoogtepunt de trapauto’s van Torck. Stuk voor stuk met bijzondere zorg, door dit gedreven koppel bijeengespaard.

Het wordt beslist een tentoonstelling met voor elk wat wils, die heel wat mooie en nostalgische verhalen zal bovenhalen.

Wilt u meer weten over de trapauto’s en ander speelgoed van Torck, of ook van die andere bedrijven? Surf dan gerust naar www.torck-trapauto.com.

Praktische info
Curieus Deinze en Petegem, Stationstraat 4 te Deinze.
“Curieus” speelgoed uit Deinze, gaat door op zaterdag 2 oktober van 14u tot 20u en op Zondag 3 oktober van 10u tot 19u.

Inkom is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...