Nieuwe publicatie over Wontergem geniet veel belangstelling

Tijdens de ledendag van Natuurpunt Deinze Plus op zaterdag 28 augustus 2010 was er veel interesse voor het boek dat de vereniging samen met de Roede van Tielt liet samenstellen.

Bijna tweehonderd mensen namen deel aan de verschillende activiteiten of kwamen het boek afhalen. Er waren vooraf al 130 exemplaren besteld tijdens de voorintekening. Naast leden en sympathisanten van de natuurvereniging en de Wontergemnaars zelf was een delegatie uit Tielt, onder leiding van de voorzitster Berenice Van Renterghem van de heemkundige kring, naar zaal Ter Donkt afgezakt. Bij de aanwezigen werden ook burgemeester Jacques De Ruyck, milieuschepen André Claeys en gewezen volksvertegenwoordiger Carlos Lisabeth opgemerkt.

De auteurs Stefaan De Groote en Rik De Smet toonden zich tevreden over de samenwerking tussen beide verenigingen en de hulp van enkele mensen uit de gemeente zelf.

Er bestaan nu twee publicaties over het natuurgebied Vallei van de Zeverenbeek. Een paar jaar geleden werd door de heemkundige kring het Land van Nevele en Natuurpunt een gelijkaardige publicatie uitgegeven voor de deelgemeente Zeveren. Op die manier werd nu het hele gebied van het natuurgebied behandeld, waarbij ecologie en geschiedenis in elkaar overvloeien.

Er zijn nog een aantal exemplaren van het Wontergemboek beschikbaar. Zij kunnen worden aangekocht voor 10 euro bij de Brasserie De Klok in Wontergem of bij Wies Vermeulen, voorzitter van de Gezinsbond in Wontergem, Tabakstraat 30. Ook bij Koen Houthoofd, voorzitter van Natuurpunt Deinze Plus, Peperstraat 24 en Stefaan De Groote, Peperstraat 7 in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) zijn ze nog beschikbaar.

www.deinzeplus.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...