Gratis info avonden in Deinze

Bouwen en wonen hebben een grote impact op het milieu, daarom organiseren verschillende steden waaronder ook Deinze in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen 30 gratis infoavonden.

In Deinze wordt aandacht besteed aan 3 onderwerpen, namelijk Duurzaam bouwen en wonen, Energiezuinig renoveren en Rationeel watergebruik. Deze infoavonden gaan door in Deinze in het Brielpaviljoen (Lucien Matthijslaan).

Duurzaam bouwen en wonen – Donderdag 14 oktober om 20 uur
Tijdens deze infosessie leer je het begrip duurzaam bouwen kennen. Je ziet wat de principes zijn van duurzaam bouwen en welk wettelijk kader er bestaat. Daarnaast maak je kennis met de ruimere context van duurzaam bouwen en wonen. Wat is een duurzaam concept? Kies ik voor gesloten of open bebouwing? Welke energievorm en welke bouwmaterialen kies ik? Op al deze vragen krijg je tijdens deze avond een antwoord.

Rationeel watergebruik – Dinsdag 9 november om 20 uur
Drinkbaar water wordt steeds schaarser. Daarom is het belangrijk om zuinig om te springen met leidingwater. In deze sessie bekijk je hoe je het verbruik van leidingwater efficiënt kan beperken. Je leert er wat goede spaardouchekoppen zijn, wat duurzame (af) wasmachines zijn en wat echt zuinige toiletspoelsystemen zijn. Daarnaast komt ook het gebruik van hemelwater en infiltratiesystemen uitgebreid aan bod.

Energiezuinig renoveren – Donderdag 18 november om 20 uur
Een bestaande woning energiezuinig renoveren is geen gemakkelijke opdracht. In deze infosessie wordt aan de hand van een concreet voorbeeld aangetoond hoe je te werk kan gaan op vlak van isolatie, installaties, ramen en ventilatie om tot een energiezuinige woning te komen.

Inschrijven kan op deze link

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...