Schilder workshops in Deinze

Ook zo gepasioneerd door abstracte schilderijen en prachtig geschilderde landschappen. Probeer het nu zelf door een workshop te volgen bij Sylvie Van Hulle.

Sylvie is grafisch vormgever en beeldend kunstenaar. Ze exposeerde reeds verschillende malen in binnen- en buitenland. Bij Wisper in Leuven volgde ze de Training Actieve kunsteducatie voor docenten.

Abstract schilderen weekend

Tijdens deze workshop zien we hoe een abstract schilderij tot stand komt. Abstractie is het weglaten van alle niet essentiële informatie om meer fundamentele structuren zichtbaar te maken. We werken met verschillende materialen zoals oliepastel, collage en acrylverf op papier en op doek. We vertrekken van een bestaand gegeven zoals een foto, dat we herleiden tot de essentie. We leren op een andere manier kijken, wat een enorme vrijheid geeft. Er wordt vooral nadruk gelegd op creativiteit.

Vergeet je werkkledij niet! Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er tijdig bij!
Data 23/10 – 24/10, Uren 14u – 18u, Prijs 80 euro (alle materiaal inbegrepen)

Landschap schilderen weekend

Tijdens deze workshop gaan we het landschap op meerdere manieren onderzoeken. We bekijken schilderijen van andere kunstenaars en proberen verschillende materialen uit. Dit geeft ons de mogelijkheid te ontdekken welke techniek ons het meest ligt. We onderzoeken perspectief en compositie in het landschap, licht en schaduw, kleurgebruik en abstracte landschappelijke composities. Voorkennis is niet nodig.

Vergeet je werkkledij niet!
Data 20/11 – 21/11, Uren 14u – 18u, Prijs 80 euro (alle materiaal inbegrepen)

Interpreteren van een bestaand kunstwerk weekend

We kiezen een kunstwerk dat ons aanspreekt en geven hier onze eigen visie of een totaal nieuwe betekenis aan. We maken kleine ideeschetsen en denken dan na over de manier waarop we onze ideeën het beste kunnen uitwerken. We werken met acryl, collage, potlood, gemengde techniek.

We halen inspiratie bij kunstenaars zoals Raveel, Vanriet, Ronny Delrue. Tekenervaring is niet nodig. Dit is een cursus waarbij vooral je creativiteit en fantasie wordt aangewakkerd.

Breng je werkkledij mee. Alle overige materiaal wordt ter beschikking gesteld.
Data 04/12 – 05/12, Uren 14u – 18u, Prijs 80 euro (alle materiaal inbegrepen)

Voor alle vragen/informatie kan je terecht bij:

Sylf’s ateljee – Oostmeersdreef 43 – 9800 Deinze – 0473 73 04 49 – [email protected]
www.sylvievanhulle.bewww.sylf.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...