Kinderpiratenstraat te Deinze op 3 oktober 2010

Bruno Dhaenens en Yannic Demeyer organiseren voor het 8 ste jaar opeenvolgend een themaspeelstraat voor kinderen in de Kortrijkstraat in Deinze.  Door deze organisatie worden vele gezinnen met jonge kinderen aangemoedigd en staat Petegem Kermis opnieuw op de kaart.

De Kinderpiratenstraat volgt de Kinderbouwstraat op, die de eerste 5  jaar werd georganiseerd.  De bedoeling is om kinderen ongedwongen en op een creatieve manier te laten spelen met 15 eenvoudige, maar leuke piratenspellen.  Elk spel is speciaal ontworpen en nodigt  2 tot 4 kinderen uit om eraan deel te nemen.  Zowel kinderen als ouders en grootouders genieten een ganse namiddag van speciale spellen, onverwachte ontmoetingen en veel geschenkjes.

Kinderpiratenstraat Deinze

Voor deze editie wilden de organisatoren een extra boodschap voor kinderen meegeven: gezond ontbijten.  Uit onderzoek blijkt dat 10 tot 15% van de kinderen niet ontbijten, terwijl het de belangrijkste maaltijd van de dag is en het zeer belangrijk is.  Ontbijten is zeer belangrijk voor het concentratievermogen op school bijvoorbeeld.  Daarom is, volledig in de lijn van de Kinderpiratenstraat, een product ontwikkeld dat bijzonder, eenvoudig en gezond is.  Samen met Dossche Mills N.V. is de Piratenkoek ontwikkeld.  De Piratenkoek wordt een jaarlijkse, tijdelijke lekkernij, onlos(s)makelijk verbonden aan de Kinderpiratenstraat.

Naast de Piratenkoek zal ook verse melk van het lokale merk Délimel geschonken worden en kan iedereen drinkwater krijgen bij de waterbar van TMVW.
Alle ingrediënten zijn dus letterlijk aanwezig om de kinderen een gezonde tussendoor uit  eigen streek aan te bieden.  Door het onderwerp tijdens de Kinderpiratenstraat te promoten wordt de impact groter en hopen de organisatoren dat ‘gezond ontbijten’ meer aandacht krijgt.

Een organisatie zoals de Kinderpiratenstraat zou onmogelijk zijn zonder de steun van de vele Deinse bedrijven. Niet enkel de handelaars uit de Kortrijkstraat zetten hun beste beentje voor, ook grote en middelgrote lokale bedrijven uit Deinze ondersteunen al jaren dit prachtig initiatief. Logistieke steun wordt geleverd door de stadsdiensten. De technische dienst levert nadarhekkens, zand en boomstukken en biedt op deze manier een zeer bijzondere inbreng. Ook scholen werken mee.  Het V.T.I. Deinze ontwierp een prachtige piratenboot en K.A. Erasmus Deinze levert 30 leerlingen die de spellen begeleiden.

Kinderpiratenstraat Deinze

Spellen
Jaarlijks worden 3 tot 4 spellen vernieuwd en wordt gelet op het beperken van de wachttijden.
Zo is ‘Piratensoep met balletjes’ nieuw waarbij de kinderen als volleerde piratenkoks zelf balletjes moeten draaien en in het nieuwe ‘Piratenlabyrint’  zullen ze met veel oriëntatievermogen hun weg moeten zoeken.  De prachtige boot , ontworpen door de leerlingen van het VTI Deinze is ook opnieuw van de partij.  Dit is de place to be voor de meest avontuurlijke bengeltjes: bij ‘Waar rook is, is vuur’, schieten piraten en scheepsmeisjes met (tennis) kanonballen op de vijand en bij ‘De beste stuurlui staan aan wal’ moeten de kinderen via koorden een gevaarlijke kloof met krokodillen over.  Bij ‘Blub blub piratenbubbels’ is het de kunst om reuze zeepbellen te maken en bij ‘Reuze, die reuzeschildpadden’ is behendigheid een goede eigenschap, want evenwicht en lenigheid met een echte schildpaddenrug aan, komen van pas bij dit parcours!

Kinderpiratenstraat Deinze

Praktisch
Mooie verklede meisjes en jongens als piraat, kapitein, elfje, scheepsknecht, matroos, scheepsmeisje, zeerover of zeeroofster, kunnen een prachtig piratencadeau winnen.  Naast deze 2 prijzen, ontvangen ook de 3 mooiste ingekleurde tekeningen (distributie via scholen en programmaboek Petegem Kermis) een leuk cadeau.  Uitreiking rond 17u aan de centrale Neverland tent.

De Kinderpiratenstraat gaat door op zondag 3 oktober, vanaf 14u. – Inschrijven in de centrale tent ‘Neverland’ voor €2,5 per kind.  Organisatie: Bruno Dhaenens (0475.671.578) of Yannic Demeyer (0497.480.657) of [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...