AppliTek haalt miljoenencontract binnen in Kazakhstan

AppliTek, Deinze/Nazareth en Medintech, Kazakhstan tekenen contract in Kazakhstan (in aanwezigheid van Kroonprins Filip van België) voor de levering van continue bewakingssystemen voor de waterkwaliteit van de Kaspische zee, het Aral meer & het Balkhash meer.

Applitek Deinze

De landen van Centraal-Azië lijden in toenemende mate aan aantasting van de kwaliteit van het water. Betrouwbare on-line & continu informatie over de kwaliteit van het water is een essentiële voorwaarde om de situatie te verbeteren. AppliTek zal geavanceerde meet-en bewakingssystemen leveren binnen het contract. Medintech, een Kazachs-Slowaakse groep met een geavanceerde infrastructuur en technische achtergrond biedt lokale productie en dienstverlening in Kazachstan, en ondersteunen ook de omliggendee Centraal Aziatische republieken.  De AppliTek systemen bieden aan de officiële staatsinstellingen actuele en betrouwbare informatie over de parameters van het oppervlaktewater van de Kaspische ze, het Aral Meer en het Balkash meer. Informatie over de verontreiniging zal de overheid aldaar toelaten om de verschillende bronnen van vervuiling op te sporen, alsook de grensovergang van de rivieren te bewaken. Wat

EU en de NAVO zijn ook van plan om verschillende oppervlaktewater managementtechnieken toe te passen. Betrouwbare bewakingssystemen, zoals vervaardigd door AppliTek, zijn een essentiële  voorwaarde tot success, aldus nog David Laurier, gedelegeerd bestuurder van AppliTek.

AppliTek heeft deze overeenkomst getekend op 12 oktober in Astana, in aanwezigheid van ZKH kroonprins Filip van België (die momenteel een Prinselijke Missie leidt in Kazakhstan), en de eerste Minister van Kazakhstan, Karim Kazhymkanovich Masimov.

Grootorde van total project: +- 5.000.000 EURO.

De markt voor continue analyse op water is dan ook wereldwijd in volle groei en de voordelen die continue analyse kan bieden zijn legio. Volgens David Laurier, Gedelegeerd Bestuurder van AppliTek, die tevens lid is van de commissie Internationale betrekkingen van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen) worden de analysesystemen van AppliTek voornamelijk gebruikt om te voorkomen dat de biologische processen van een zuivering uit de bocht gaan en om de kwaliteit van de natuurlijke waterlopen op een efficiënte manier te volgen en te vergelijken, en ervoor te zorgen dat geen schadelijke stoffen of ongezuiverd afvalwater kan geloosd worden in rivieren….

AppliTek is actief met haar continue meet-apparatuur in meer dan 100 landen, en ontwikkelt en produceert haar analyse-apparatuur in Nazareth, België. Ze voerde recentelijk belangrijke watermonitoring projecten uit in Saudi-Arabië, Slovakije, China, Thailand, etc. AppliTek won reeds meerdere innovatieprijzen en werd in 2008 KMO laureaat, en is voor KMO Laureaat 2010 terug in de running.

http://www.applitek.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...