“VTT Walter Godefroot” te Deinze Astene

Zaterdag 06/11/2010 – WTC Walter Godefroot,  met Walter Godefroot als peter van de ploeg, bestaat ondertussen 5 jaar en is in regio Oost-Vlaanderen uitgegroeid tot de grootste wielertoeristenclub met meer dan 300 leden.

De heren verdelen zich in twee groepen, waarbij snelheid en parcours enigszins worden aangepast. Daarnaast is er ook een damesteam dat wekelijks een 15-tal deelnemers aan de start brengt.

Filip Dhondt maakte het voor de derde maal op rij waar om clubkampioen te worden, door zo goed als alle zaterdag- en zondagritten te rijden, met name 62 in totaal, op de voet gevolgd door Willy Goeteyn en Filip De Rycke. Daarbovenop reed Willy Goeteyn ook nog eens in 18 dagen met 19 andere fietsers van Brugge naar Moskou, zijnde 3000km. Een mooie prestatie voor een jonge 60-er.

Daarnaast is er een zondagkampioenschap met als laureaat Daniël De Ketele, die ALLE zondagen trouw op post was!  Bij de dames kroonden respectievelijk Christine Dhondt en Carla Van Huffel zich tot kampioen.

Ook dit jaar organiseert de club opnieuw de “VTT Walter Godefroot” op zaterdag 06/11/2010 in en rond De Ceder in Astene.  De vorige edities mochten rekenen op 1500 à 2000 deelnemers.

De “VTT Walter Godefroot” is bedoeld voor mountainbikers, met keuze tussen een lichter parcours van 25 of 35 km en een iets zwaarder traject van 50 km voor de meer getrainde wielerfanaat.

Naast de traditionele bevoorrading, douches, bike-wash en fietsbewaarplaats, krijgt elke deelnemer bij aankomst een gratis Flandrienbroodje. Iedereen neemt ook gratis deel aan een tombola, met als eerste prijs een MTB, enkele koersuitrustingen en andere waardevolle prijzen.

De organisatie is in handen van vzw WTC Walter Godefroot in samenwerking met Ziekenfonds Bond Moyson, die de sport wenst te promoten ter bevordering van de gezondheid.

De VTT start aan de sporthal van het vakantiecentrum De Ceder (kant Nazarethsesteenweg).  Inlichtingen via de website www.wtcwaltergodefroot.be of via Willy Goeteyn, Casselrijlaan, 22 te Astene – 0476/78 98 80 ([email protected])

Op 6 november zal er in de Ceder ook een infostand aanwezig zijn voor geïnteresseerde dames en heren die zich volgend seizoen wensen aan te sluiten bij WTC Walter Godefroot. De clubuitrusting krijgt men volledig gratis, wanneer men op regelmatige basis deelneemt aan de ritten op zaterdag of zondag.

Detail info VTT klik op lees meer


Bij de tocht vertrekkende vanuit het vakantiedomein De Ceder, wordt je vanaf de eerste meter het veld ingestuurd. Na het domein zelf en Astene dreef gaat het richting Nazareth en Gavere, waar het vlakke parcours even gewisseld wordt voor een lichtgolvend parcours, maar echt lastig is het zeker niet. De 50 km gaan iets dieper richting Dikkelvenne. De bevoorrading wordt terug voorzien in Gavere centrum. Nadien gaat het richting Semmerzake/Eke en na enkele lussen in de Nazarethse bossen rijden we terug richting De Ceder in Astene.

Voor de  kids is een mooi, vlak parcours uitgetekend doorheen de Nazarethse bossen. Hier krijgt elke deelnemer een geschenkenpakketje.

Nog eens meegeven dat er bovenop de traditionele bevoorrading, douches, bike-wash, pechverhelping en fietsbewaarplaats een GRATIS tombola is met als hoofdprijs een Mountainebike en elke deelnemer bij aankomst een gratis Flandrienbroodje ontvangt.

Walter Godefroot hoopt dat jullie terug met z’n allen op post zijn voor dit prachtig parcours. Meer info via de website http://wtc.fietsengodefroot.be/files/2010VTT.html of via Willy Goeteyn, Casselrijlaan, 22 te Astene, GSM 0476/78 98 80 ([email protected])

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...