Al een tuin van 2.000.000 m² gezien met oorsprong in Deinze?

Dieter De Weirdt, Rik Calus en Lieven Gekiere allen uit de regio Deinze maken het internet nog groener. Hun gezamelijk initiatief om een sociaal platform voor tuinliefhebbers te maken, heeft de kaap van 2.000.000m2 tuin overschreden.

Al een tuin van 2.000.000 m² gezien met oorsprong in Deinze?

Drie maanden na de lancering kan MijnTuin.org spreken van een groot succes: de totale oppervlakte van de digitale tuinen heeft de kaap van 2.000.000 m² gerond. Dit is 200 voetbalvelden naast elkaar, maar dan beplant met meer dan 1.800 verschillende soorten planten. Meer dan 3.000 tuiniers hebben op MijnTuin.org een digitale versie van hun eigen tuin aangemaakt.

Op 1 september 2010 werd MijnTuin.org gelanceerd als een digitaal platform voor en door tuinliefhebbers. Honderden tuiniers hebben intussen al hun plantenkennis neergeschreven, ideeën uitgewisseld, vragen gesteld en elkaar geholpen.

Wat kan een tuinier nog meer doen op MijnTuin.org? Alle info over een plant wordt als een soort Wikipedia bijgehouden. Hierdoor worden vooral de beginnende tuiniers enorm geholpen door de ervaren rotten. Onbekende planten krijgen een naam, beginnersfouten worden rechtgezet en levende discussies ontstaan.

De to-do lijstjes voor uw eigen tuin zijn een grote troef. Zo vergeet je nooit meer wanneer druiven moeten gesnoeid worden of wanneer je nu best een Buxus plant. Ook de doorstroom van berichten naar Twitter en Facebook zorgen voor leuke reacties van vrienden en familie op die sociale netwerken.

Toekomstplannen: MijnTuin.org gaat er voor zorgen dat tuiniers met een tuinfotoalbum hun passie nog beter in beeld gaan kunnen brengen. Zo kan je zien hoe andere tuiniers bepaalde planten samenbrengen in éénzelfde border.

Wil je het zelf GRATIS uitproberen? Surf naar www.mijntuin.org en start je eigen digitale tuin!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...