Basisschool Erasmus Deinze werkt aan milieuvriendelijk alternatief voor autoverplaatsingen naar school

Gemiddeld brengen twee op drie ouders hun kinderen met de auto naar school.  Nochtans wonen veel gezinnen in de buurt van de school. Daarom startte Basisschool Erasmus Deinze vorige lente, onder leiding van (ouder) Kurt Persyn, een fietspooling.  Dagelijks fietsen een 10-tal lagere schoolkinderen, onder begeleiding van ouders, van voorbij de Oostkouter tot aan de Volhardingslaan.

Om ook gedurende de winter te kunnen blijven fietspoolen zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen.  Met steun van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen werden voor alle kinderen veiligheidsattributen voorzien.

Op dinsdag 9 november om 8.30u stellen de kinderen u graag hun outfit voor en vertellen ze over hun ervaringen in het verkeer.  De pers is van harte welkom. (Volhardingslaan 5, 9800 Deinze). Informatie: Basisschool Erasmus Deinze – Valérie Verstraeten – 09.381.56.09/ Oudercomité – Yannic Demeyer – 0497.480.657

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...