DeinzeLacht – The MozART Group

DeinzeLacht is een jaarlijks terugkerend humorfestival in Deinze, een organisatie van vtbKultuur Deinze en de Toneelgroep Vooruit, in samenwerking met de Cultuurdienst van de Stad Deinze. Telkens vier avonden met humor van de bovenste plank. Alle soorten humor komen aan bod. De voorstellingen gaan door in Zaal Palace op de markt te Deinze. U leest er alles over op de website: www.deinzelacht.be

DeinzeLacht is een ijzersterk concept gebleken dat niet meer weg te denken is uit het culturele landschap in Deinze. Alle voorstellingen zijn vooraf uitverkocht. Er zijn twee abonnementsformules met vaste zitplaats aan een democratische prijs: € 50, en voor wie geboren is na 12 februari 1981 (en dus jonger dan 30 is) slechts € 40.

Dit winterseizoen komt de internationaal gerenommeerde Poolse groep The MozART Group naar DeinzeLacht.

Om deze groep voor het klein humorfestival betaalbaar te houden, werd een heuse tournee opgezet. Op donderdagavond 18 november 2010 treden de Polen op in CC De Werf in Aalst (600 plaatsen – uitverkocht), op vrijdagavond 19 november 2010 treden zij op in CC ’t Schaliken in Herentals (360 plaatsen – uitverkocht), op zaterdagavond 20 november 2010 treedt de groep op in Deinze (370 plaatsen – uitverkocht).

Wie zijn nu The MozART Group?

“We bestaan ondanks de plechtigheid van de grote concertzalen, ondanks de beslommeringen van het alledaagse leven van een klassiek muzikant, ondanks de klassieke muziekfanatiekelingen, ondanks de fans van de rock, rap of popmuziek die toch nog altijd in angst leven voor de klassieke muziek. Wij behandelen onze muziek met een zachte ironie en we zijn er zeker van dat de muziek er niks tegen zal hebben.” The Moz’Art Group over zichzelf

Vier muzikale acrobaten hebben hun instrument als enige wapen. Ze dollen met Mozart en mixen daar graag rock, blues en rap doorheen. Zelfs GSM-tunes krijgen hun plaats. Duizelingwekkend virtuoos klinken de heren met herkenbare en eclatante humor zonder ook maar één valse noot.

Vier Poolse topmusici met klassieke scholing vormen samen La Grupa MoCarta (Poolse benaming voor The MozART Group). In eigen land is dit strijkerkwartet al jaren waanzinnig populair. De verovering van Europa is ondertussen ook een feit; de rest van de wereld volgt.

Naast heel wat optredens in Polen zelf, concerteerde en concerteert The MozART Group in 2010 o.a. in
mei – Zürich, Zwitserland; Taipei, Chan Lung en Yuanlin, Taiwan; Keulen, Duitsland;
juni – Stockholm, Zweden;
juli – Schwetzingen, Duitsland;
september – Rovereto, Italië; Londen, Verenigd Koninkrijk; Toronto, Canada;
oktober – Brescia, Italië; Brno, Tsjechië;
november – Singapore; Chicago en Phoenix, Verenigde Staten; Aalst, Herentals en Deinze, België;
december – Arosa, Zwitserland; München, Duitsland; Idaho Falls, Verenigde Staten.

Muzikaal cabaret van wereldniveau! – www.mozartgroup.net

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...