Petegem-aan-de-Leie loopt met kerst weer warm voor Erik en Sanne

Zaterdag 19 december 2009 was een dag vol vrieskou. Maar in een moderne Petegemse kerkje hing zo’n warme sfeer dat de organisatoren van het kerstconcert met Erik Van Neygen en Sanne niet anders konden dan het publiek in hun wens volgen. En dus komt er een nieuwe editie van dit evenement. De nieuwe datum is (niet toevallig) 19 december 2010 – precies een jaar na de heuglijke feiten, dit keer op zondagnamiddag. Plaats van afspraak eveneens zeer herkenbaar: de akoestisch perfecte nieuwerwetse Sint-Pauluskerk.

Nieuw dit jaar zijn vanzelfsprekend enkele recente nummers van de hoofdgasten Erik en Sanne, die ook tijdens hun jubileumjaar niet hebben stilgezeten en het voorprogramma van de vaste begeleidingsgroep van het duo, de zigeunerband Parfum Tzigane. Voor amper 17,50 euro per ticket krijgt u eveneens toegang tot dit kerstspektakel! In het nabijgelegen schooltje kan u voor en na het concert terecht voor een drankje. Tijdens het gezellig samenzijn in de refter van de lagere school, kan u achteraf ook een cd kopen, een gesigneerde foto ophalen of gewoon een babbeltje maken met de artiesten. Initiatiefnemer Puella biedt u zelfs een gratis consumptie aan als u na het concert nog even langskomt.


“Tot volgend jaar!” klonk het uit vele monden toen bekenden en onbekenden de organisatoren kwamen bedanken voor een fijne avond. En blijkbaar waren dat geen loze woorden, want velen die er toen bij waren, komen alvast terug. Ruim één maand voor het concert plaatsvindt, zijn reeds meer dan 350 tickets verkocht! Maar niet getreurd, er kunnen nog minstens 200 personen extra plaatsnemen op een van de ruime banken en in deze kerk zonder pilaren is het bijna onmogelijk om niet te genieten. Als je weet dat de achterste stoelen slechts op rij 12 staan, dan geeft dat al enig idee van de spektakelwaarde, ook van op de verste plaatsen.

Andere troeven van dit concert zijn zonder meer de getalenteerde artiesten, de gunstige toegangsprijs van het evenement en de vlotte bereikbaarheid van de plaats van afspraak. Petegem-Deinze ligt vlakbij de E17, de N43 (Gent-Kortrijk) en de N35 (Zingem-Tielt). Ook het station van Deinze bevindt zich op het grondgebied van deelgemeente Petegem. Aangezien het concert op zondagnamiddag plaatsvindt, kan u dus ook gemakkelijk de trein nemen tot in Deinze en geraakt u na de festiviteiten nog terug tot in alle uithoeken van het land. De korte wandeling (iets meer dan een halve kilometer) tussen het station en de kerk kan u zien als een leuk extraatje voor een fijne belevenis.

Geïnteresseerd om dit ook eens mee te maken? Op www.puella.be kan u alle details nalezen en het is eveneens mogelijk om via deze weg meteen online tickets te bestellen. U kiest zelf uw zitplaats uit de nog beschikbare stoelen. Een eenvoudig mailtje naar [email protected] geeft ook een prompt antwoord op uw vragen. Telefonische inlichtingen of reservaties kunnen via 09/386.96.36 of GSM 0494/69.65.64 en 0492/86.97.39.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...