De Vlaamse Landmaatschappij en het nieuwe platform POLS bundelen krachten voor de Leie- en Scheldestreek

Het Platform Omgeving Leie Schelde (POLS) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) slaan de handen in elkaar voor de Leie- en Scheldestreek. Beide organisaties ondertekenden daartoe een overeenkomst. “Het is de bedoeling om hetzelfde logo te gebruiken en zoveel als mogelijk gezamenlijk te overleggen, in het bijzonder op het terrein van het cultuurhistorische verhaal dat in de regio sterk aanwezig is”  benadrukt Freddy Vanmassenhove, ondervoorzitter van POLS en burgemeester van Sint-Martens-Latem.

Het Vlaamse Agentschap VLM is al jarenlang actief in het gebied en startte in 2009 op vraag van acht gemeenten met een plattelandsproject tussen Leie en Schelde.  In de opstartfase van het project werden vier werkgroepen opgericht,  nl. trage wegen, lokale sport- en recreatie-infrastructuur, cultuurhistorische elementen en communicatie.

De VLM Vlaamse overheid probeert impulsen te geven door kleine projectsubsidies toe te kennen. In 2009 ging het om 50.000 euro en werden dertien voorstellen goedgekeurd. In 2010 werd 80.000 euro vrijgemaakt voor 11 korte termijnprojecten.

POLS is een initiatief van zes gemeenten (Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte) en wil vooral inzetten op het vlak van cultuur, wonen en duurzaamheid. De intergemeentelijke vereniging ijvert ondermeer voor een erfgoedcel. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen wil de projectvereniging eveneens het WO I -Erfgoed herwaarderen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...