Grondige aanpak Koningin Astridstraat

De voetpaden en de parkeerstroken in de Koningin Astridstraat worden eindelijk aangepakt. Sp.a Deinze vraagt al sinds 2007 om over te gaan tot een grondige aanpak en in 2011 komt het er eindelijk van.

“Uiteraard zijn we tevreden dat de K.Astridstraat eindelijk zal worden aangepakt, maar voor onze fractie moet er meer gebeuren dan enkel een vernieuwing van de huidige situatie”, zegt Josiane Claerhout.

“Onze partij wou wel eens weten hoe de bewoners zelf over de werken dachten, want zij zien immers elke dag de problemen van de straat.”, vult voorzitter Freija Dhondt aan. “Het huidige stadsbestuur ligt duidelijk niet wakker van de mening van de Deinzenaar, maar voor sp.a Deinze is inspraak wel erg belangrijk en daarom organiseerden we zelf een bevraging. Daaruit blijkt dat de bewoners van de K.Astridstraat zich vooral storen aan het gebrek aan parkeerplaatsen.”

De resultaten van de bevraging werden donderdag op de gemeenteraad voorgesteld. De belangrijkste bezorgdheid van de bewoners betreft de parkeerplaatsen. 70% van de respondenten wil vooral meer parkeerplaatsen, 12% wil ze vooral breder zien. De bewoners zijn zelfs bereid om stukjes groen op te geven om meer parkeerplaatsen te voorzien. “Groen in een straat is belangrijk voor het uitzicht, maar blijkbaar willen de bewoners vooral op een vlotte manier hun wagen kunnen parkeren. Dat zegt toch genoeg?”, zegt fractieleider Willy Bekaert . “Naast de bemerkingen over de parkeerplaatsen en het groen, merkten we ook op dat er heel wat bezorgheden bestaan over het intens autoverkeer en de onaangepaste snelheid in de straat”.

Uit de toelichting van de bevoegde schepen op de commissie bleek dat enkel het groenmassief zou veranderen maar dat op alle andere vlakken de huidige situatie gewoon zou worden vernieuwd. Na de tussenkomst van de sp.a-fractie op de gemeenteraad tapte de schepen plots uit een ander vaatje. “Na de voorstelling van de resultaten vertelde de schepen ons opeens dat de huidige parkeerstroken toch zullen worden uitgebreid en verbreed. Een vreemde wending, maar onze fractie is uiteraard tevreden dat onze tussenkomst wel degelijk het verschil heeft gemaakt. In het dossier ontbreekt echter een duidelijke toelichting over de werken dus we zullen de schepen op zijn woord moeten geloven. We zullen dit dossier alleszins van heel dichtbij blijven volgen.”, aldus Dhondt.

 

De voorstellen m.b.t. de verkeersveiligheid in de straat werden vooruitgeschoven naar de bespreking van het nieuw mobiliteitsplan.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...