3.200 handtekeningen op de vergadertafel van GroenRood

Gisteren telde GroenRood voor de tweede keer de handtekeningen die zij momenteel in hun bezit hebben.

Twee weken geleden waren dat er 1500, nu zijn dat er 3200. Er zijn 3000 handtekeningen nodig om een volksraadpleging te kunnen organiseren over de bouw van het nieuw administratief centrum.

Annick Verstraete: “ Die 3200 handtekeningen hebben wij momenteel in ons bezit, maar er zijn nog heel wat lijsten aan het circuleren. Wij zijn dus zeker dat wij over voldoende handtekeningen zullen beschikken om een volksraadpleging te kunnen organiseren. Onze actie 150×20 was een schot in de roos. Het is voor ons nu meer dan duidelijk dat er in Deinze geen draagvlak is voor dat nieuwe stadhuis. Het feit dat mensen spontaan het initiatief nemen om in de buurt, een vereniging, op het werk handtekeningen te gaan verzamelen is daar het grootste bewijs van.

Wij zullen onze actie 150×20 dan ook vroeger dan voorzien afronden. Onze streefdatum was eind maart, maar wij hebben beslist om onze actie af te ronden op 12 maart. Wij willen de inwoners nog een kans geven om hun handtekening te plaatsen om onze actie kracht bij te zetten. Daarom roepen wij alle mensen op om in deze laatste weken nog massaal handtekeningen te verzamelen en ons deze uiterlijk 12 maart te bezorgen. Ondertussen werken wij ons dossier inhoudelijk verder uit. Half maart versturen wij het dossier dan aangetekend. Op die manier zorgen wij ervoor dat het Stadsbestuur meer dan zes maand de tijd heeft om deze volksraadpleging te organiseren. Dat lijkt ons een zeer aanvaardbare termijn.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...