Bazaar, de dag van de duurzame reiziger

Reizen kan vanaf nu ook zonder koffer en van op een stoel!

Met Bazaar heeft De Natuurvrienden vzw samen met het Vakantiecentrum De Ceder een uniek reisevenement in het leven geroepen. Bazaar is een reisbeurs die focust op het delen van reiservaringen. Door een combinatie van enkele bekende vertellers en onbekende specialisten werd een dag uitgewerkt voor een breed publiek, uiteraard met een interesse voor duurzaam reizen.

Reizen doet men immers met respect voor mens, milieu en lokale economie. En deze beurs is daar het verlengde van. Bazaar is wellicht het evenement dat het dichtst reizen benaderd zonder dat je daarvoor een koffer moet pakken. Je nieuwsgierigheid en ruime blik is dan weer wel gewenst.

Wie zijn nu die bekende sprekers? Ex-judokampioene en spraakwaterval Gella Vandecaveye komt vertellen over haar jaar in Azië. Een reis vol verrassende wendingen waarbij ze onder meer op de koffie ging bij Vladimir Poetin, premier van Rusland.

Bazaar, de dag van de duurzame reiziger

Arnout Hauben, de vliegende reporter van Man Bijt Hond, komt met ons zijn voettocht naar Santiago De Compostella over doen. Hij brengt beeldmateriaal mee dat je nog niet zag op televisie.

En wie zonder hoogtevrees is, kan mee met Nederlands topalpinist Melvin Redeker op verkenning langs een nieuwe klimroute op de Thalay Sagar in Indië. Een route langs verticale rotswanden in de Himalaya waarmee Redeker internationale faam verwierf. Natuurfotograaf Werner Van Steen, brengt zijn mooiste foto’s mee voor een unieke expositie. Van Steen prijkte onder meer op kalenders van het WWF en in tijdschriften wereldwijd.

Bazaar, de dag van de duurzame reiziger

En verder kan je genieten van verhalen en vertellingen over reizen met kinderen, klimmen in Georgië, jongerenwerkvakanties naar Senegal, fietsen doorheen Europa, enz. Bazaar is een organisatie van De Natuurvrienden, de organisatie voor een duurzame en actieve vrije tijd en het Vakantiecentrum DeCeder. Meer informatie vindt u op www.natuurvrienden.be .

Praktisch: Wanneer: 26 maart 2011. Waar: Vakantiecentrum De Ceder, Parijsestraat 34, 9800 Deinze. Inkom: 3/5 euro (leden De Natuurvrienden/nt-leden). Jongeren onder 16 kunnen gratis binnen. Meer info? [email protected] of via 03/270 02 80

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...