GroenRood startte op 25 januari de actie 150×20. Twee weken geleden telden ze al 3.200 handtekeningen. Er zijn 3000 handtekeningen nodig van inwoners van Deinze die 16 jaar of ouder zijn om een volksraadpleging over de bouw van het nieuw administratief centrum af te dwingen.

Dirk Stroobandt: Alhoewel we twee weken geleden al de kaap van de 3.000 handtekeningen hebben overschreden, willen wij toch iedereen de kans geven om onze lijst te ondertekenen. Wij vinden het ongehoord dat de Burgemeester nu al aankondigt dat hij met de resultaten van de volksraadpleging geen rekening zal houden. Dat terwijl er voor de bouw van dit nieuw administratief centrum geen enkele inspraak is geweest van de bevolking.

Stadhuis Deinze

Tony De Kimpe: wij roepen daarom alle mensen op om de laatste dagen nog handtekeningen te verzamelen op het werk, in de buurt of in hun vereniging. Dit is de enige manier om aan het College van Burgemeester en Schepenen duidelijk te maken dat de bevolking geen vragende partij is voor dit megalomaan project.

Annick Verstraete: op zaterdag 12 maart zullen wij vanaf 14u aanwezig zijn aan de Philosoof. Een symbolische plaats, met uitzicht op het stadhuis. Iedereen kan nog een handtekening komen plaatsen of zijn lijst daar afgeven. Om 16u sluiten wij dan echt af! De aanwezigen kunnen in spanning met ons meetellen.

Dus heb je nog een lijst om af te geven, of heb je nog geen handtekening geplaatst, kom dat zaterdag even tot bij ons op de Markt. Heb je wel al getekend dan ben je uiteraard ook van harte welkom om samen met ons af te tellen naar de eindmeet.

Delen op: