2 zilveren en 2 bronzen medailles op de MAIA cup te Portugal voor Sportac Deinze

Vorige week donderdag vertrokken 5 acroteams naar de MAIA cup te Portugal, vergezeld met hun trainers en tal van supporters.  De sportacteams konden zich meten met 8 andere landen. Goed voor 2 zilveren en 2 bronzen medailles.

In de categorie “Youth – pairs” waren 2 Sportac-teams present. De meisjes zetten mooie prestaties neer. Zara Maesele en Bieke De Keyzer behaalden de 2e paats met 55,6 punten. De 3e plaats met 54,7 punten was voor Axelle Inghels en Marie Quataert. Zeker geen evidentie als je weet dat dit laatste team een maandje terug afscheid moest nemen van hun teamgenoot Laura De Rocker wegens blessure. Het was hard werken voor trainers en gymnasten om Axelle en Marie klaar te stomen bij de duo’s.

2 zilveren en 2 bronzen medailles op de MAIA cup te Portugal voor Sportac Deinze
foto vlnr: Maité Everaert, Zara Maesele, Axelle Inghels en Mathilde Bruynooghe

Mathilde Bruynooghe en Laurent De Ganck stonden aan de start bij de categorie “Age Group – mixed pairs”. Zij zetten ook hun beste beentje voor en behaalden zilver met 27,9 punten in de finaleronde.

Bij de junioren had Sportac 2 teams. Laura-Emirode Rasemont en Maité Everaert behaalden 80,4 punten. Dit was goed voor de bronzen medaille.

Voor het team Marlies Hoornaert, Iris Snel en Laura Van Torhaut ging het de eerste dag goed met de tempo oefening. De wedstrijd zag er veelbelovend uit, want zij stonden na dag 1 op de eerste plaats met 28,150 punten. De 2e dag stond de balansoefening op het programma en ging de oefening niet zoals verwacht. Hierdoor belanddee dit team op de 9e plaats en konden zij net niet deelnemen aan de finaleronde.

We kijken uit naar het vervolg van het wedstrijdseizoen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...