Museum van Deinze en de Leiestreek opent uitzonderlijk haar deuren tijdens de werken op de markt

In de gemeenteraad van januari 2011 stelde OpenVLD gemeenteraadslid Yannic Demeyer de vraag om de deuren van het MUDEL uitzonderlijk open te stellen op woensdagvoormiddag, tijdens de werken op de markt.

Normaal gezien is het museum gesloten op woensdagvoormiddag, maar aangezien de markt vanaf 4.5.2011 verhuist naar de parking van de Brielpoort, leek het voor Yannic Demeyer “opportuun om de marktbezoekers de kans te bieden om het het museum – net naast de Brielpoort – te kunnen bezoeken”.

De vraag is positief onthaald in het college.  Op woensdag 18 mei zal het museum voor het eerst haar deuren open op woensdagvoormiddag. Vanaf 13 mei loopt ook in het museum de expo rond het administratief centrum.  “Marktbezoekers worden op deze manier extra bij de stadskernvernieuwing betrokken, zegt Demeyer.  En hoe meer betrokkenheid, hoe meer draagkracht en hoe meer de Deinzenaars geloof zullen hechten aan de toekomst van Deinze.  Het is belangrijk dat de vernieuwing meegroeit in de hoofden van de burger”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...