8* Goud, 5* Zilver en 1* Brons op de Vlaamse kampioenschappen acrogym

Afgelopen weekend namen 16 Sportac-teams deel aan de Vlaamse kampioenschappen Acrogym. Het grote deelnemersveld van 333 gymnasten was voor de Sportac gymnasten geen struikelblok. Dit was duidelijk te merken bij de resultaten: maar liefst 8 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille…

8* Goud, 5* Zilver en 1* Brons op de Vlaamse kampioenschappen acrogym


I niveau

Het aanstormend talent kon zich meten in het i niveau. De jonge sportac-formaties deden het uitstekend!

Anne-Julie Longueville en Emy Kaboré behaalden goud met 22,450 ptn in hun categorie – “I1 duo’s”. Fien Coppens, Bianca Mertens en Lisa Sapijn kwamen aan de start bij de ‘I1 groepen’ en konden net als hun teamgenoten de eerste plaats innemen met 22,250 ptn. Ook de 3e plaats was bestemd voor een Sportac-team. Charlotte Bontinck, Esther De Vreese en Melanie Reyntjens leverden knap werk en behaalden 21,850 ptn.

Bij I niveau 2 duo’s gaven 3 Sportac formaties het beste van zichzelf. De eerste plaats was voor het duo Zara Maesele en Bieke De Keyzer. De tweede plaats voor Axelle Inghels en Marie Quataert. Yana Neudakh en Ine Garré behaalden de 7e plaats.

In de categorie “I2 groepen” hadden we bij de grote groep deelnemers 1 team.  Chiara De Brabant, Irma Merckx en Sarah Van Praet toonden zich de sterksten en behaalden het goud met 22,650 ptn.

Beloften

In het A niveau zette de medailletrend zich verder. Bij de beloften duo’s behaalden Jade De Ketelaere en Lore Vanden Berghe overtuigend het goud met 54,4 ptn. Mathilde Bruynooghe en Laurent De Ganck behaalden zilver bij beloften gemengd paar.

Juniores

Bij de “A juniores duo” ging de gouden medaille naar het topsportduo Nikki Snel en Eline De Smedt (Sportac Deinze – MBK). Zij behaalden een totaalscore van 85.6 ptn. Maite Everaert en Laura-emirode Rasemont behaalden zilver met een totaalscore van 82.950 ptn.

Bij de “A juniores meisjes drie” is de spanning steeds te snijden.  De prestaties van het topsportteam Julie Van Gelder, Ineke Van Schoor en Laure Maes (APG-Wild Gym-Zeestern Immaculata) leunen zeer dicht aan bij de punten van het sportac-trio Laura Van Torhaut, Iris Snel en Marlies Hoornaert. Met een knappe score van 84.400 ptn was het zilver voor Sportac.

Het 2e sportac-topsportteam Laure De Pryck en Nicolas Vleeshouwers werden in de categorie “juniores gemengd paar” bekroond tot Vlaams kampioen. Zij behaalden een totaal van 85.850 punten. Zilveren medaille was voor Frauke Careelmont en Tjade Catteeuw (76.050).

Seniores

Het 3e sportac-topsporttrio Sanne Van Overberghe, Lara Schollier en Camille Van Betsbrugge (Sportac Deinze) ontvingen dit weekend de gouden medaille in de categorie “seniores meisjes drie” (84.612).

We kijken uit naar de Flanders International ACRO cup en Belgische kampioenschappen later deze maand.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...