2* Goud op de oost-Vlaamse kampioenschappen artistieke gymnastiek heren

Op zaterdag 2 en zondag 3 april namen de AGH-gymnasten deel aan de Oost-Vlaamse kampioenschappen in Sint-Gillis-Waas.

Zaterdag kwamen Hariz-Omar De Baerdemaeker, Nicolas Kindt en Adriaan De Geest  in actie. Hariz-Omar zette een mooie prestatie neer door stabiele oefeningen uit te voeren en behaalde de gouden medaille in de categorie Benjamins 2A. Nicolas werd hierdoor geïnspireerd en behaalde eveneens de gouden medaille in de categorie Miniemen A. Hij toonde aan alle toestellen nieuwe bewegingen en mag fier zijn op zijn evolutie. Adriaan kwam ’s avonds aan beurt in de sterk bezette categorie Beloften B en mag dit jaar voor het eerst van het vrij werk proeven. Ondanks een moeilijk voorbereiding, met heel wat blessures, kon hij een goede prestatie neerzetten. Alleen spijtig van de val aan het paard met bogen want hierdoor mist hij net het podium. Op het Vlaams kampioenschap neemt hij revanche !

AGH-gymnasten deel aan de Oost-Vlaamse kampioenschappen in Sint-Gillis-Waas

Zondag mochten de Benjamins B hun wedstrijd turnen. Voor Fré Beeckman en Bram was dit hun eerste optreden op competitieniveau met een positief resultaat tot gevolg.  Mooie basisoefeningen werden uitgevoerd aan alle zes de toestellen. We kijken alvast uit naar hun verdere prestaties. Lars Baert , Driss El-Hmoud en Xavier Calus turnden een goede wedstrijd en behaalden respectievelijk de 9e, 10e en 11e plaats. Sam d’Hoop bracht heel wat extra moeilijkheid in zijn oefeningen en maakte enkele kleine foutjes waardoor hij vrede moest nemen met de 12e plaats. Sam mag zeker tevreden zijn met zijn prestaties na één jaar hard oefenen.

We kijken uit naar de Vlaamse kampioenschappen op 30 april en 1 mei.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...