Deceder voor één dag groener!

Op zaterdag 30 april 2011, vanaf 10u tot 18u vindt in het park van DeCeder in de Parijsestraat 34 te Deinze onze jaarlijkse VVPV planten – en ruilbeurs plaats. Dit jaar kozen we ervoor om de toegang voor iedereen GRATIS te houden.

In het mooie park rondom het vakantiecentrum, wacht u opnieuw een oogverblindend kleurenspel, een combinatie van voorjaarsbloeiers, éénjarigen, kruiden en tal van zeldzame vaste planten en heesters.

Deceder voor één dag groener!

Ons driemaandelijks tijdschrift, de vele voordrachtavonden en de tuinreizen vormen uiteraard een belangrijk onderdeel van onze werking, maar voor de regio Leie-Schelde is deze beurs toch een jaarlijks hoogtepunt. Ons doel is om op die dag de kooplustigen op deze beurs de gelegenheid bieden om plantjes te ruilen of te kopen en dit meestal voor een prikje.  De meeste standhouders zijn geen professionele kwekers maar liefhebbers, waarbij de hobby voor sommigen uitgroeide tot een passie. Zo kunnen zij exclusieve planten en eigen selecties aanbieden die je meestal niet vindt in het tuincentrum. Bovendien gaat het bij veel tuinliefhebbers om tuinoverschotten die zij verkopen voor heel weinig geld. De standhouders kunnen u ook veel vertellen over hun planten, precies omdat ze uit hun eigen tuin komen, je krijgt er gratis uitleg en advies over de standplaats, hoogte, bloeitijd en -kleur.

“De kruidenheks Epona betovert ons met een Keltische bomenwandeling in het Cederbos”

De kruidenheks Epona die hier in het verleden reeds menigeen heeft kunnen betoveren met haar uitgebreide kennis van kruiden zal om 11u, 14u en 16u een Keltische bomenwandeling houden in het Cederbos.  Het hele bos is een schat aan middelen voor de gezondheid, potentie, denkvermogen, voorkomen van ziektes, tot zelfs een doeltreffende remedie tegen lastige schoonmoeders,…

“De plant in de kijker is dit jaar Gentse Azalea op de tuinbeurs in DeCeder”

De azaleateelt kent een lange traditie in de streek rond Gent en speelt sinds het begin van de 19 de eeuw  een belangrijke rol in onze economie.  De “Gentse azalea” werd recent erkend als BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) en is daarmee het eerste Europese sierteeltproduct dat deze erkenning gekregen heeft.

Hendrik Van Oost van de “Azaleatuin” (www.azaleatuin.be) stelt tijdens de tuinbeurs in DeCeder twee nieuwe bladhoudende tuinazalea’s voor met name : “Shiva”; een intens roze variëteit zeer winterhard en zontolerant, en “White Hope”; een dubbelbloemige volledig winterharde azalea met zuiver witte bloemen.

DeCeder zelf richt zijn aandacht op de kinderen.

De jongste onder ons kunnen zich uitleven op de 2 grote speeltuinen tot 4 en tot 12 jaar en speciaal voor deze dag is er krijgen kinderen onder de 12 jaar een gratis minigolf beurt aangeboden. In de cafetaria en het terras kunnen de ouders dan even pauzeren met een lekker streekbiertje, een kopje Fairtrade koffie of een ijsje’.

Iedereen die ook maar enige interesse heeft in natuur of bloemen en planten moet zeker eens langskomen, het belooft opnieuw een gezellige dag te worden.

Met uw aanwezigheid kan deze manifestatie opnieuw uitgroeien tot een leuke en onvergetelijke plantendag!

Info beurs: bij Patrick Vander Vennet en Robert Heyndricx, [email protected] of www.vvpv.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...