Basisschool Erasmus koppelt educatie over brandwonden aan humanitair doel

Jaarlijks worden ongeveer 1200 mensen, waaronder 300 kinderen, met zware brandwonden opgenomen in een brandwondencentrum.  Het leven van een slachtoffer wordt door brandwonden grondig dooreen geschud, gezien de fysische en psychosociale gevolgen.  Het overkwam ook Kurt Goossens, papa van 2 kleuters uit de basisschool Erasmus.  Eén jaar en vele operaties later is Kurt gelukkig aan de beterhand en wil hij zich samen met zijn gezin en de basisleerlingen van de school inzetten voor zijn lotgenoten.

Basisschool Erasmus koppelt educatie over brandwonden aan humanitair doel

Directie Valerie Verstraeten: “de aandacht voor het thema situeert zich op 2 vlakken.  In eerste instantie zullen medewerkers van Oscare (nazorg- en onderzoekscentrum van brandwonden) aan de kinderen preventielessen geven.  Voorkomen is immers beter dan genezen.  Nadien zullen ook de leerkrachten nog rond het thema werken”.  Voorzitster van het oudercomité Yannic Demeyer vult aan: ‘en anderzijds willen we de ganse scholengemeenschap en de ouders sensibiliseren via diverse acties.  Zo zullen na de Paasvakantie op diverse plaatsen in Deinze orchideeën worden verkocht en organiseert de school voor de kinderen een vrij podium”.

De opbrengsten zullen aangewend worden om het nazorgcentrum voor brandwondenpatiënten financieel te steunen. Brandwonden laten immers naast de zichtbare littekens die een zeer lange tijd zorg nodig hebben, ook onzichtbare littekens na die een leven lang in het hart gegrift staan.  Met dit initiatief doet de school een oproep om  de slachtoffers van brandwonden en hun families te steunen. Zie ook www.bserasmus.be Info: Valerie Verstraeten: 09.381.56.09 of Yannic Demeyer 0497 480 657

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...