Roger Raveel in chili

Op 14 juni 2011 opent een overzichtstentoonstelling van Roger Raveels werk in het Museo Nacional de Bellas Artes in Santiago de Chile.

De tentoonstelling kadert in een reeks manifestaties die dit jaar plaats vinden ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van de kunstenaar op 15 juli 2011.  In het Raveelmuseum zal van 3 juli t/m 30 oktober de tentoonstelling Albisola lopen. Hiet wordt Raveel in een internationale context  getoond met bekende kunstenaars als Lucio Fontana en Asger Jorn, die hij in de jaren 1960 in Italië ontmoette. Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem brengt later op het jaar vanaf 8 oktober een groot overzicht met veel werk uit Nederlandse collecties en een uitvoerige focus op het tekenwerk van Roger Raveel.

Roger Raveel in chili

Voor de presentatie in Chili selecteerde conservator Piet Coessens van het Raveelmuseum schilderijen, tekeningen en objecten uit zeven decennia. Na Raveels deelname aan de Biënnale van São Paulo in 1971 is het de eerste overzichtstentoonstelling in Zuid-Amerika.

Alle facetten van Raveels kunst komen er in aan bod: van het ontstaan van Raveels typische beeldtaal tijdens de overgang van de jaren 1940-1950, de zogenaamde abstracte periode van eind jaren 1950 tot begin jaren 1960, de terugkeer naar de figuratie in de jaren 1960 en 1970, de plastische evoluties tijdens de jaren 1980 en 1990, tot de meer etherische en ingetogen kunst van het begin van de 21ste eeuw.

Bij de tentoonstelling verschijnt de eerste Spaanstalige publicatie over Roger Raveel, met bijdragen van Piet Coessens, Milan Ivelic, en Roland Jooris.

De tentoonstelling is een productie van het Roger Raveelmuseum in samenwerking met het Museo Nacional de Bellas Artes de Santiago de Chile en kwam tot stand met de steun van de Vlaamse overheid – Departement Vlaanderen internationaal.

Praktisch: Museo Nacional de Bellas Artes, Parque Forestal s/n – Casilla 3209, Santiago de Chile. Tentoonstelling van 14 juni t/m 31 juli 2011. Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00u, Gesloten op maandag

Info: tel. +56 2 49 91 600 – www.mnba.cl & www.rogerraveelmuseum.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...