Zesde editie van de stadsboskrant is alweer beschikbaar.

Het zesde  nummer van de Stadsboskrant is uit. Deze krant wordt uitgegeven door het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze en brengt nieuws over het stadsbos van Deinze.

Het nieuwe nummer staat in het teken van de goedkeuring van het landinrichtingsplan van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Vlaams minister Joke Schauvliege keurde dit plan in juli vorig jaar goed. Intussen zijn concrete maatregelen  op het terrein merkbaar. Vooral in de omgeving van het Komoptegenkankerbos, nabij de hoeve Nieuwgoed te Parijs, werd in het voorjaar een nieuw netwerk aan wandelpaden aangelegd. Ong.8 ha worden voortaan door enkele runderen begraasd, waardoor deze terreinen deels zullen verbossen. Deze beheersvorm is ecologisch zeer interessant en biedt nieuwe kansen voor tal van planten en dieren.

In de Stadsboskrant komen de verschillende partijen aan het woord  die bij de uitvoering van dit plan zijn betrokken: de VLM, het Agenschap voor Natuur en Bos (ANB), het stadsbestuur van Deinze en ook landbouwer De Coster die vlakbij het bos een melkveebedrijf en hoevewinkel heeft.

Het Samenwerkingsverband ontstond in 2003 uit een samenwerking van tientallen Deinse verenigingen. Het komt op voor een stadsbos van 55 ha en wil het bos bij de bevolking beter bekend maken. Zo organiseert het op zaterdag 27 augustus 2011 gedurende de ganse dag tal van activiteiten in de omgeving van het bos. Als uitschieter voor die dag vermelden wij Film in het Bos, waarbij in het park van recreatiecentrum De Ceder een leuke film wordt getoond.

De nieuwe Stadsboskrant is verkrijgbaar op verschillende openbare plaatsen. Hij wordt verspreid in alle brievenbussen in de nabije omgeving van het stadsbos. En is natuurlijk beschikbaar op www.stadsbosdeinze.be

Film in het bos

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...