Sp.a Deinze radicaal tegen verkoop huidig stadhuis

 

Sp.a Deinze is radicaal tegen de verkoop van het huidige stadhuis dat onlangs als monument werd geklasseerd. In de pers lazen we dat Open VLD Deinze een beslissing in die zin wil doordrijven.

 

Willy Bekaert, fractieleider: “Sp.a Deinze bevestigt nogmaals dat het stadhuis op de vernieuwde Markt moet blijven, na de noodzakelijke aanpassingswerken. Daarmee zit de partij op dezelfde golflengte als het merendeel van de bevolking”.

 

“Zelfs als de CD&V/NVA en de Open VLD-meerderheid haar wil zou doordrijven en het nieuw administratief centrum er zou komen, dan moet het huidige stadhuis bewaard blijven”, aldus Freija Dhondt, voorzitter sp.a Deinze. “Het stadhuis op de Markt zou dan de thuisbasis moeten worden van de gemeenteraadszittingen en zou plaats moeten bieden voor officiële plechtigheden, jubilea, ontvangsten en recepties. Ook andere activiteiten, zoals bepaalde tentoonstellingen en bijeenkomsten kunnen er blijven doorgaan”.

 

“Dat Open VLD nu om financiële redenen een verkoop van het stadhuis wil forceren, bewijst dat onze partij gelijk krijgt. De verschillende geplande investeringen zullen uiteindelijk te zwaar worden voor de stadsbegroting!”, vult Josiane Claerhout aan.

 

De kans is reëel dat een verkoop of een andere vorm van privatisering van het stadhuis in het zelfde vaarwater zal terechtkomen als de erfpacht van het Huis Van Thuyne: weinig interesse of onrealistische plannen. Bovendien komt een beslissing over de verkoop op dit ogenblijk veel te vroeg, aangezien de start van de bouw van het nieuwe administratief centrum pas over ettelijke jaren is gepland.

 

“Hoe dan ook, Sp.a Deinze vraagt al jarenlang een globale visie op de aanwending van het stedelijk patrimonium. De meerderheid slaagt er, ondanks de vele beloftes, maar niet in een degelijke beleidsvisie op papier te zetten en vervalt steeds meer in een ongezonde profileringsdrang”, sluit Freija Dhondt af.

Een uitverkoop van de stadseigendommen is voor sp.a Deinze absoluut niet aan de orde.

 

 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...