Cambio, autodelen te Deinze?

Op de gemeenteraad van Deinze van 23/6 stelt Dirk Stroobandt (GroenRood) voor om een aantal standplaatsen voor autodelen in Deinze in te richten.

Dirk Stroobandt: “Autodelen is een interessante optie voor mensen die heel weinig een auto nodig hebben. De kosten voor de aankoop en het onderhoud van een auto lopen al snel hoog op en zijn niet te verantwoorden als je die auto maar af en toe eens gebruikt. Bij autodelen is er een gemeenschappelijke auto voor een aantal gezinnen, die de auto eenvoudig kunnen reserveren als ze die nodig hebben. Dat kan door een auto samen aan te kopen met een aantal gezinnen (daarvoor kan Autopia ondersteuning bieden). Maar veel gemakkelijker is het om gebruik te maken van de diensten van Cambio (www.cambio.be), een autodeelorganisatie die reeds in heel wat steden in België actief is. Autodelen is steeds succesvoller en er komen in verschillende steden heel wat Cambio-standplaatsen bij. Autodelen is dan ook, in combinatie met openbaar vervoer, de ideale formule om de basismobiliteit te voorzien voor iedereen. ook ter vervanging van een tweede gezinswagen kan het een oplossing zijn. Cambio zoekt naar partnerschappen met gemeenten. GroenRood stelt voor dat de stad Deinze enkele standplaatsen (aan het station en/of het centrum) gratis beschikbaar zou stellen voor Cambio (eventueel in overleg met de NMBS). Op die manier zouden ook Deinzenaars van autodelen kunnen gebruik maken zonder daarvoor eerst de trein naar Gent te moeten nemen, de dichtste standplaatsen op dit moment. Hiervoor zou een overeenkomst met Cambio afgesloten moeten worden. Ik vraag het stadsbestuur om zo’n overeenkomst af te sluiten.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...