Sp.a Deinze tevreden met behoud bushalte Stationsstraat

Begin vorige zomer stelde het schepencollege van Deinze de vraag aan De Lijn om de bushalte in de Stationsstraat, net voorbij het kruispunt met de Kortrijk- en Gentstraat af te schaffen. Sp.a Deinze reageerde fel op dit voorstel en haalt nu haar slag thuis: na grondig onderzoek heeft De Lijn beslist dat de bushalte niet zal afgeschaft worden.

“De vraag van het schepencollege tot afschaffing van deze bushalte zorgde vorige zomer binnen onze partij meteen voor ongeloof. Door het afschaffen van bushaltes wordt het gebruik van het openbaar vervoer ontmoedigd en laat dat nu net een ideaal alternatief zijn voor de vele files in onze stad!”, zegt Freija Dhondt, sp.a voorzitter.

Willy Bekaert en Wouter Janssens: “Onze werkgroep ‘Verkeer’ draagt de uitbouw van het openbaar vervoer hoog in het vaandel en had onlangs gesprekken met de mensen van De Lijn. Op die vergadering legde sp.a Deinze enkele pijnpunten op het vlak van openbaar vervoer in onze stad bloot. Onze partij is zeer verheugd dat deze gesprekken duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen en dat deze veelgebruikte halte behouden blijft!”.

De halte aan de Stationsstraat is cruciaal voor de bezoekers en de klanten van de centrumstraten en zorgt, in tegenstelling tot wat het schepencollege beweerde, nauwelijks voor hinder voor het autoverkeer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...